Gemeente Ede

nummer 062 / Ede, 1 april 2008

eerste digitale bestemmingsplan
Bestemmingsplan Wekerom geactualiseerd

De gemeente Ede gaat het bestemmingsplan voor de kern van Wekerom actualiseren. Op dit moment gaat het nog om een voorontwerp, dat ter inzage komt te liggen. Bijzonder is dat het voor het eerst om een digitaal plan gaat. Mensen kunnen het plan daarmee via de computer thuis bekijken en er op reageren. Hiermee wil de gemeente de dienstverlening aan onze inwoners verbeteren. In de toekomst zullen alle plannen digitaal beschikbaar komen.
Wijzigingen
Het voorontwerp-bestemmingsplan voor de kern Wekerom kent weinig wijzigingen ten opzichte van het oude plan. Wel wordt rekening gehouden met drie nieuwe ontwikkelingen: de herontwikkeling van de locatie De Coöperatie aan de Lage Valkseweg, de realisatie van een nieuwe begraafplaats nabij de Wekeromse Buurtweg en woningbouw op de locatie Edeseweg 59. Voor deze ontwikkelingen wordt te zijner tijd nog een apart besluit genomen.

Inzien
Het plan is vanaf woensdag 9 april in te zien, zowel digitaal als op papier. Dit kan gedurende zes weken, tot 21 april. U kunt terecht op www.ede.nl of bij het Gemeentelijke Infocentrum in stadskantoor De Doelen aan het Raadhuisplein. U kunt hier op werkdagen terecht van 9.00 tot 17.00 uur. Uw reactie kunt u via de site geven of door het schrijven van een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Ede, Postbus 9024, 6710 HM EDE. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer V. Brus, tel (0318) 680 165. U kunt bij hem ook een mondelinge reactie geven.

---