Gemeente Oldebroek


Veel belangstelling voor dorpsgesprek Wezep (Noord Oost)


Verkeer, speelterreinen, woningbouw en het nieuwe hondenbeleid. Het zijn een paar van de onderwerpen van het dorpsgesprek in Wezep Noord Oost. Vorige week donderdag kwamen ruim 80 belangstellenden naar het dorpshuis in Wezep voor een gesprek met de burgemeester en wethouders van Oldebroek. Ook de wijkagent en deltaWonen waren van de partij.

Nieuwe gezichten
Tijdens het programma stelden twee nieuwe gezichten zich voor: Jaap Jonkman, de dorpscontactambtenaar van Wezep Noord Oost en Rob Versteeg, wijkagent in Wezep en Hattemerbroek. Jaap Jonkman praatte de belangstellenden bij over de woningbouw, het verbeteren van de leefomgeving en het multifunctioneel gebruik van accommodaties. Ook vertelde hij over de stand van zaken van de afspraken die het college vorig jaar maakte in het dorpsgesprek. Daarna volgden twee presentaties. Lia Kleijer, communicatiemedewerker, vertelde over de respectcampagne van de gemeente. Teun van Noorloos, beleidsmedewerker jeugd en onderwijs, gaf uitleg over het jeugdbeleid.

Vragen aan het college
In de pauze noteerden veel aanwezigen hun vragen voor het college. Het college beantwoordde de vragen en maakte nieuwe afspraken met de aanwezige inwoners. Wethouder Klein gaf aan dat de gemeente de verkeersituatie in de wijk Wezep Noord opnieuw bekijkt. Ook kondigde hij de herinrichting (op termijn) van de Stationsweg aan. Wethouder Veldhoen vertelde over de maatregelen die de gemeente neemt tegen de overlast van hondenpoep, waaronder het aanstellen van een toezichthouder. Wethouder Maat benadrukte het belang van speelterreinen voor de jeugd. Ook de wijkagent beantwoordde een aantal vragen, onder meer over overlast van fietsers en zwerfvuil in het winkelcentrum. Hij gaf aan dat de politie meer gaat controleren op fietsers in het voetgangersgebied.

Verslag
Iedereen die aanwezig was bij het dorpsgesprek ontvangt desgewenst een verslag van de avond. Hierin staan ook de afspraken die het college maakte met de inwoners van Wezep Noord Oost.

Volgende dorpsgesprek
Het volgende dorpsgesprek is op maandag 21 april 2008. Dan komt het college naar dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde.