Gemeente Nieuwegein

Aanleg oprit Zuidstedeweg

dinsdag, 1 april 2008

Vanaf maandag 31 maart werkt de gemeente aan de Zuidstedeweg ten westen van de Doorslag aan de aanleg van een nieuwe oprit. Vanaf maandag 31 maart werkt de gemeente aan de Zuidstedeweg ten westen van de Doorslag aan de aanleg van een nieuwe oprit. Verkeer komende vanaf het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein (AZN) kan via deze oprit makkelijker de Zuidstedeweg bereiken. Vanaf half mei wordt ook een nieuwe afrit van de Zuidstedeweg naar het AZN aangelegd. De oorspronkelijke doorgangsweg naar de parkeerterreinen via de Koekoekslaan komt daarmee te vervallen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de oprit begin mei klaar.

De nieuwe op- en afrit zijn nodig om het toenemende verkeer naar het AZN op een goede manier af te wikkelen. Door deze nieuwe verbinding wordt de verkeersdruk op de Koekoekslaan minder en is de aansluiting van het parkeerterrein AZN op de Zuidstedeweg beter. Na de aanleg van de op- en afrit zal ook de Koekoekslaan opnieuw ingericht worden.

De nieuwe oprit komt aan de noordzijde van de Zuidstedeweg. Vanuit het parkeerterrein AZN kunnen auto´s via de Doorslag onder de Zuidstedeweg door en linksaf de Zuidstedeweg opdraaien. De afrit komt in de middenberm van de Zuidstedeweg, maar wordt pas vanaf mei aangelegd. Voor de oprit wordt een aantal parkeerplaatsen aan de Zoomstede permanent opgeheven.

De werkzaamheden starten op maandag 31 maart. Vanaf dan wordt ook het fietsverkeer dat via de Zuidstedeweg naar de binnenstad wil via Merwestein en de Noordstedeweg geleid. Deze doorgaande fietsroute van oost naar de binnenstad is blijvend. Op den duur wordt deze fietsverbinding aangesloten op de verbeterde fietsroute langs de Noordstedeweg. De fietsroute langs de Doorslag van zuid naar noord blijft wel open. De Tinnegieterstede wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten.