Deelgemeente Charlois Rotterdam

Karel de Stoutespeld voor mevr. J. Reeuwijk-Hagendijk

Zaterdagavond 29 maart heeft dagelijks bestuurder Ed Goverde een zilveren Karel de Stoutespeld uitgereikt aan mevrouw Joke Reeuwijk-Hagendijk.

I Dagelijks bestuurder Ed Goverde verraste mevrouw J. Reeuwijk-Hagendijk met een zilveren Karel de Stoutespeld (foto: fotopersbureau Cor Vos). n de Bewonersvereniging Anders Wonen Hietkamp was mevrouw J. Reeuwijk-Hagendijk vrijwilligster van het eerste uur. Zij is het laatst overgebleven lid van de werkgroep, die aan de wieg stond van een woonvorm voor Anders Wonen voor ouderen in Zuidwijk, iets wat destijds landelijk populair was. Ruim twintig jaar geleden wist de werkgroep de toenmalige woningcorporatie Stichting Tuinstad Zuidwijk te interesseren om als projectontwikkelaar een dergelijke woonvorm te realiseren, wat heeft geleid tot de bouw van de Hietkamp aan de Schere.

Tot op de dag van vandaag is de inmiddels tachtigjarige mevrouw Reeuwijk-Hagendijk actief als vrijwilligster voor de Bewonersvereniging. Zij is nog steeds bestuurslid en nog tot vorig jaar werkte zij achter de bar, tot een gebroken heup en de daarmee gepaard gaande operatie daar een eind aan maakte. Tweemaal per week deed zij inkopen voor de bar.

Daarnaast speelde ze 16 jaar voor Sinterklaas. Het hele jaar was zij bezig met de voorbereidingen van dit festijn, met het zoeken naar leuke cadeautjes en het maken van de mooiste surprises en gedichten.

De uitreiking van de Karel de Stoutespeld vond plaats in de Recreatiezaal van de Hietkampflat aan de Schere, waar bewonersvereniging Anders Wonen Hietkamp die avond haar 20-jarig bestaan vierde.