Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 01-04-08

Nummer: 13

Op dinsdag 1 april 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vaststelling Verwervingsplan gemeente Capelle aan den IJssel 2008 (kaderdeel) Het college besloot het kaderdeel van het Verwervingsplan vast te stellen. Daarmee werd voor het dit deel de geheimhouding opgeheven. Het Verwervingsplan biedt houvast bij het verwerven van onroerende zaken en de beoordeling daarvan. Het uitgangspunt is dat de gemeente zich actief op de markt begeeft. Zo kunnen planmatig en/of incidenteel/strategisch aankopen gedaan worden. Het hebben en benutten van eigendom moet de gemeente beter in staat stellen haar doelen te realiseren.

Sportarrangementen
Het college stemde in met de uitvoering van sportarrangementen. Deze arrangementen helpen sportverenigingen bij het uitoefenen van hun dubbelrol. Sportverenigingen hebben immers te maken met sport als doel én sport als middel om beleidsdoelstellingen op andere terreinen te verwezenlijken, bijvoorbeeld sociale cohesie. Om verenigingen te ondersteunen, kunnen zij gebruik maken van drie pilot arrangementen: een verenigingsmanager, sportstages en jeugdige vrijwilligers. De sportarrangementen worden ter advies voorgelegd aan de CSF, de kerngroep Schenkel en betrokken verenigingen.

Evaluatie sportfonds 2006 en 2007
Het college nam kennis van de evaluatie sportfondssubsidie 2006/2007. Daarnaast stelde ze de beleidsregels voor de verlening van doelsubsidies vast. Ook stemde ze in met de handhaving van het sportfonds in 2008. Dit fonds ontvangt een financiële bijdrage van E 50.000,-.

Plan van aanpak antidiscriminatie
Het college stemde in met het plan van aanpak antidiscriminatie. Met deze aanpak kunnen gevallen van discriminatie worden gemeld bij het regionale meldpunt Radar Rotterdam Rijnmond. Onderdeel van de opdracht van de gemeente aan deze organisatie is een publiciteitscampagne te organiseren om de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast worden ook voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor geselecteerde doelgroepen zoals ouderen, jongeren en gehandicapten. Voor de uitvoering van dit plan van aanpak wordt E 10.000,- structureel betrokken bij de afwegingen in het kader van de Voorjaarsnota 2008.

Beleidsplan Wmo 2008-2011
Het college stelde het beleidsplan Wmo 2008-2011 'Door de bomen . het bos' vast. Bij de totstandkoming van dit beleid waren bewoners, organisaties en instellingen betrokken. De hoofddoelstellingen van het Wmo-beleid voor de komende vier jaar zijn:
- bevorderen van de participatie en zelfredzaamheid;
- investeren in preventie;

- vernieuwen van de sociale infrastructuur gericht op maatschappelijke ondersteuning;
- stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid en daarbij hulp bieden aan mensen die onvoldoende in staat zijn zichzelf te redden;
- zorgen voor meer samenhang in beleid en uitvoering.

Aankoop grond Wingerd 251-253
Op 18 september 2007 werd grond verkocht aan VastNed Retail N.V. om de supermarkt C1000-Bruins uit te kunnen breiden. Als gevolg hiervan moet de buitenruimte worden aangepast. Het college besloot daarom een perceelsgedeelte grond te kopen van VastNed Retail N.V. Het perceel is 24m2.

Gewijzigde aanvraagt monumentenvergunning plaatsen buitenunits airco-installatie Dorpsstraat 151-153-155 Het college verleende een vergunning voor het plaatsen van twee buitenunits ten behoeve van een aan te brengen airco-installatie. De units worden op één plaats geplaatst. Dit ligt zo dicht mogelijk bij de damwand naast het gebouw en zo dicht mogelijk bij de dijk. De units komen in een donkergekleurde omkasting.

Mandatering opleggen aanlijn- en muilkorfgebod gevaarlijke honden ex artikel 2.4 12 Algemene Plaatselijke Verordening 2006 Het college besloot de bevoegdheid tot het opleggen van een aanlijn- en/of muilkorfgebod, als bedoeld is in artikel 2.4 12 van de Algemene Plaatselijke Verordening, te mandateren aan het afdelingshoofd Beheer. Het unithoofd Handhaving en Vergunningen kreeg het ondermandaat.

Herbenoeming bestuurslid Stichting Aandelenbeheer Isala theater Het college herbenoemde de heer Post als bestuurslid van de Stichting Aandelenbeheer Isala theater. Volgens het rooster van aftreden van het bestuur van de genoemde stichting moest de heer Post aftreden als bestuurslid. In de regels staat ook dat hij terstond benoembaar is voor een periode van vier jaar; zo is geschied.


---