Stichting Verliespolis geeft onderhandelingen kans tot half april

01/04/2008 14:52

Stichting Verliespolis

PERSBERICHT STICHTING VERLIESPOLIS


1 april 2008

STICHTING VERLIESPOLIS GEEFT ONDERHANDELINGEN NOG TOT HALF APRIL DE KANS

Den Haag - De Stichting Verliespolis is intensief in onderhandeling met drie verzekeraars over oplossingen met betrekking tot de problemen met beleggingsverzekeringen. Een deel van de onderhandelingen wordt gezamenlijk met de Stichting Woekerpolis Claim gevoerd.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "De deadline van 1 april die de Stichting Verliespolis aan verzekeraars heeft gesteld, heeft gewerkt. Na de publicatie van de aanbeveling van de Ombudsman op 4 maart jongstleden zijn onderhandelingen met drie verzekeraars opnieuw gestart. De onderhandelingen zijn tijdsintensief en inhoudelijk complex, maar het bestuur van de Stichting ziet nog voldoende perspectief om tot een schikking te kunnen komen. Daarom heeft zij besloten om de deadline tot half april te verlengen. De voorbereidingen van juridische procedures worden ondertussen onverminderd doorgezet. Mochten de verzekeraars toch weer terugtrekkende bewegingen maken, dan kunnen zij op korte termijn dagvaardingen tegemoet zien."

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters. Met circa 80.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/