Stadsdeel Amsterdam-Noord

Medewerkers voorschool in het zonnetje

De voorschool in Amsterdam-Noord bestaat dit jaar vijf jaar. Om dit heuglijk feit te vieren is er op donderdag 27 maart een feestelijke borrel georganiseerd in Brasserie de IJkantine. Alle medewerkers van de voorschool zijn door portefeuillehouder Chris de Wild Propitius in het zonnetje gezet.

"Ik ben trots op de mensen die werkzaam zijn in de voorschool en wil met deze feestelijke borrel alle medewerkers bedanken voor hun bijdrage, inzet en motivatie van de afgelopen vijf jaar". Als blijk van grote waardering kregen alle aanwezigen een zonnig bedankje, een blikje met zonnebloempitten. Dit presentje staat symbool voor waardering, succes en groei van de voorschool.

In 2002 is het stadsdeel begonnen met de voorschool. Inmiddels zijn er achttien basisscholen met een voorschool, vier peuterspeelzalen en vier kinderdagverblijven werken met een voorschool-programma. Dankzij de inzet van alle samenwerkende organisaties, de scholen en het stadsdeel is de voorschool een groot succes. Bijna elke nieuwe voorschool die van start gaat, zit meteen vol. De taakstelling voor 2009 is om 630 peuters te bereiken die de voorschool nodig hebben, maar dit doel is al begin 2008 gerealiseerd. Het stadsdeel streeft ernaar de voorschool te laten uitgroeien tot een structurele voorziening voor alle kinderen die het nodig hebben.

Meer informatie: voorschool.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Telefoon: 020 634 9255

Voorschool Chris