Gemeente Zevenaar


Week 13

OUD PAPIER
In verband met Pasen wordt deze week geen papier ingezameld.

Vergadering gemeenteraad
Kijk hier voor de agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 26 MAART 2008 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.

Streekcommissie Achterhoek en Liemers
Agenda voor de openbare vergadering van dat de Streekcommissie Achterhoek en Liemers op VRIJDAG 28 maart 2008. Aanvang: 9.30 uur in de Raadszaal van de gemeente Zutphen, 's-Gravenhof 2 te Zutphen. Telefoon 0575 587 000 of 06 5027 3166


1. Bestuurlijk overleg met gedeputeerde Harry Keereweer


2. Stand van zaken Provinciaal Meerjaren Programma 2007-2013


3. Stand van zaken project Umnützung


4. Leefbaarheid

Agenda, verslag en agendapunten zijn ook vanaf 14 maart 2008 digitaal beschikbaar en te vinden op:
www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

Vergadering Welstandcommissie
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 31 maart om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 28 maart ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

ZATERDAG 12 APRIL: LANDELIJKE COMPOSTDAG
Gratis compost als beloning voor scheiden GFT-afval

Op zaterdag 12 april biedt AVR - Compostering consumenten de mogelijkheid om gratis compost op te komen halen bij haar vestigingen. Met deze actie worden de inwoners van de gemeenten bedankt voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door AVR in Rozenburg en Duiven verwerkt tot compost. Het ingezamelde GFT wordt dus teruggegeven in de vorm van compost.

Vestigingen en openingstijden

AVR - Compostering heeft twee locaties in Nederland. De vestiging in Rotterdam-Botlek is te vinden aan de Torontostraat 6, havennummer 4542. In Duiven is de locatie gelegen aan de Rivierweg 20.

AVR -Compostering is op 12 april geopend van 9.00 tot 14.00 uur. Mensen die gratis compost willen halen, moeten wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger meenemen.

Goed voor de tuin

Compost is goed voor de tuin omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Groot succes

Vorig jaar was de eerste landelijke compostdag een groot succes. Inwoners van meer dan 50 gemeenten konden gratis compost ophalen bij hun milieustraat, gemeentewerf of compostering. Naar schatting hebben zo'n 50.000 burgers ongeveer 6,6 miljoen kilo compost opgehaald.