Gemeente Coevorden

Partiële herziening locatie Wildkamp op bedrijventerrein Leeuwerikenveld II

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft opdracht gegeven voor het opstarten van een partiële herziening van het bestemmingsplan Leeuwerikenveld II. Het gaat om het gedeelte waar groothandel Wildkamp zich gaat vestigen. Wildkamp is Nederlands breedst gesorteerde groothandel en distributeur van kunststof leidingsystemen, kunststof componenten en technische artikelen.

Flexibel en gefaseerd

De gemeente Coevorden komt met het opstarten van een partiële herziening (een gedeeltelijke herziening van een gebied binnen een geldend bestemmingsplan) tegemoet aan de wens van Wildkamp om de plannen van het bedrijf flexibel en gefaseerd te kunnen uitvoeren. Wildkamp besloot in 2005 haar hoofdkantoor en distributiecentrum te verplaatsen naar Coevorden. De plannen zijn inmiddels in een voorbereidende fase.

Nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum

Op dit moment heeft Wildkamp al een loods in gebruik op Leeuwerikenveld II. Na afronding van de procedure rondom de partiële herziening wordt met de bouw van het bedrijf gestart. Het gaat om het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Wildkamp.