Gemeente Coevorden

Wijzigingen ontwerp-bestemmingsplan Europark Heege-West

In het ontwerp-bestemmingsplan Europark Heege-West, dat momenteel ter inzage ligt, is een aantal wijzigingen opgenomen ten opzichte van het bestaande bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 27 maart gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Publieksservice bouwen en Wonen (locatie Dalen). Gedurende deze procedure kunnen zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad.

In het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan Europark zijn bedrijven tot en met categorie 4 toegestaan en kan vrijstelling verleend worden voor categorie 5-bedrijven. In het huidige geldende bestemmingsplan mogen zich in een deel van het gebied ook bedrijven vestigen in categorie 5 en kan voor categorie 6-bedrijven vrijstelling worden verleend. Daarnaast zijn in het nieuwe bestemmingplan veiligheidscontouren op de plankaart opgenomen voor het LPG-station. Ook is er meer aandacht besteed aan de zogenaamde MMA maatregelen (Meest Milieuvriendelijke Alternatief). Het plan anticipeert verder op de nieuwe regelgeving van de Wet ruimtelijke ordening, die per 1 juli 2008 wordt ingevoerd. Dit heeft onder meer gevolgen voor de opzet en lay-out van de voorschriften en de plankaart.

Voortraject

In juli 2006 heeft de raad ingestemd met het Milieueffectrapport Europark Heege West en met het starten van de bestemmingsplanprocedure met inspraak en vooroverleg ex artikel 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening. Het voorontwerp heeft samen met het M.E.R. vanaf 14 september 2006 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn 5 schriftelijke inspraakreacties ingediend, waarvan 4 met dezelfde inhoud. Van de instanties die in het kader van het vooroverleg zijn aangeschreven, hebben 10 schriftelijk gereageerd. De instanties stemmen in met het plan, wel zijn enkele aandachtspunten meegegeven. Zoals de categorisering van bedrijven in relatie tot de overgang naar woonbebouwing in de Heege.