Gemeente Coevorden

Wijziging welstandsnota Coevorden

Voor de beoordeling van het bouwplan voor Plopsa Indoor Coevorden moet het welstandsbeleid van de gemeente worden gewijzigd. Het ontwerp van deze wijziging ligt sinds 27 maart 2008 ter inzage. De ter inzage legging eindigt op 9 april 2008.

Plopsa Indoor Coevorden zal ten noorden van recreatieterrein De Huttenheugte worden gerealiseerd. In de welstandsnota gemeente Coevorden is deze plek aangeduid als onderdeel van het buitengebied. De welstandsnota heeft de komst van Plopsa Indoor Coevorden niet voorzien, zodat het welstandsbeleid speciaal voor dit initiatief moet worden gewijzigd. Daarmee wil de gemeente Coevorden waarborgen dat bebouwing in het buitengebied aan de gewenste kwaliteit voldoet.

Wijziging

Voor Plopsa Indoor Coevorden is vorig jaar een procedure gestart om vrijstelling te kunnen verlenen van het bestemmingsplan. Het voornemen van de gemeente om vrijstelling te verlenen en de ruimtelijke onderbouwing hebben ter inzage gelegen. Ook is er een aantal informatieavonden gehouden, zodat mag worden verondersteld dat het initiatief bekend is in de gemeente. Het college heeft daarom besloten de ontwerpwijziging van de welstandsnota korter ter inzage te leggen. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een besluit tot wijziging van de welstandsnota. Voordat dit gebeurt mag een ieder reageren op de wijziging.
De wijziging van de welstandsnota is alleen bedoeld om een aanvraag om bouwvergunning te kunnen toetsen aan redelijke eisen van welstand en heeft geen gevolgen voor de vrijstellingsprocedure.