Gemeente Coevorden

Nieuwe brug verbindt Haven met Kasteel in centrum Coevorden

De uitvoering van het Masterplan voor het centrum van Coevorden is in volle gang. Op verschillende plekken in het centrum wordt gewerkt aan een nieuw stadshart. Dinsdag 1 april 2008 wordt de eerste nieuwe brug in het centrum geplaatst. Wethouder Braam legt op symbolische wijze een deel van de nieuwe brug op z'n plaats.

Met de nieuwe brug over de Haven komt er een voetgangersverbinding tussen het Kasteel en de Vlijt aan de ene kant en aan de andere kant: het Arsenaal en de geplande nieuwe appartementen op de plek waar voorheen de brandweerkazerne stond. De brug over de Haven heeft een doorvaarhoogte van +/- 3,40 meter; de meeste boten kunnen hier moeiteloos onderdoor. Doordat het een ophaalbrug wordt met handbediening, kunnen in bijzondere gevallen ook grotere boten de Haven bereiken. De brug wordt uitgevoerd in staal en heeft een bovenbouw. Het ontwerp is gemaakt door de medewerkers van bureau Khandekar en past goed bij het historische karakter van de nieuwe binnenstad.

Voorbereiding

In de afgelopen maanden is de brug in delen gebouwd bij de firma Rusthoven in Groningen. Dinsdag 1 aprilwordt de brug in delen vervoerd naar Coevorden, waar deze geplaatst worden. De landhoofden waarop de brug rust, zijn in de afgelopen maanden gebouwd door de firma Ballast Nedam.

Pampert

Een gelijksoortige brug als die over de Haven komt ook tussen de Dwenger en de Pampert. Ook hiervoor zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang. Naar verwachting wordt deze brug begin juni geplaatst.