Gemeente Diemen


Ontwerp-actieplan omgevingslawaai (gemeentelijke wegen)

Deel 1 van het ontwerp-actieplan is gereed. Reageren kan, maar ook kunt u al de onderwerpen aandragen voor deel 2. Inspraak Ontwerp-actieplan (saneringsprogramma) omgevingslawaai
2008-2012, deel 1
Op grond van regels van de Europese Unie moeten burgemeester en wethouders geluidsbelastingkaarten vaststellen en een actieplan Omgevingslawaai opstellen ter vermindering of beheersing van het geluid van gemeentelijke wegen en industrieterreinen. Het voorliggende actieplan gaat daarom niet over de rijkswegen. Het actieplan voor rijkswegen vindt u hier.
Het actieplan wordt in twee etappes opgesteld omdat nog niet alle detailinformatie beschikbaar is. Deel 2 komt eind 2008 beschikbaar. Het actieplan is een saneringsprogramma, geen beleidsnota. Omdat in Diemen geluid een belangrijk thema is, wordt eind 2008 ook een beleidsnota geluid opgesteld.

Geluidsbelastingkaarten
De zeven geluidsbelastingkaarten Omgevingslawaai vind u op deze website onder inwoner, milieu. Omdat de kaarten niet worden gebruikt voor het opstellen van beleid, daarvoor zijn ze nog te globaal, zijn ze niet toegevoegd aan deel 1 van het actieplan. Momenteel wordt er gewerkt aan gedetailleerde kaarten met informatie per bouwlaag. Die kaarten zullen naar verwachting in mei 2008 beschikbaar komen en worden opgenomen in deel 2 van het actieplan.

Deel 1 ontwerpactieplan
In deel 1 van het ontwerpactieplan zijn ondermeer de volgende acties opgenomen:

* Nagaan welke woningen in aanmerking komen voor gevelisolatie in verband met wegverkeerslawaai;

* Opstellen van een plan van aanpak railverkeerslawaai voor het spoortraject Amsterdam-Muiderpoort / Diemen / Weesp.

Deel 2 met een nadere uitwerking komt eind 2008 beschikbaar. Daarin worden waar nodig acties op wijk- of straatniveau nader onderbouwd en uitgewerkt.

Over de inhoud van dit deel 1 valt eigenlijk niet veel in te spreken of te discussiëren. Reageren kan natuurlijk wel, maar liever horen we van u waaraan we in deel 2 van het actieplan en in de beleidsnota geluid aandacht moeten besteden.
Van welke geluidsbronnen heeft u hinder? Daarbij kan worden gedacht aan: vliegtuigen, scheepvaart, spoorwegen, gemeentelijke wegen, rijkswegen, bedrijven, buren, onderhoud in de openbare buitenruimte, (ver)bouwwerkzaamheden, enzovoort.
Download hier het ontwerp-actieplan.

Reageren?
Mondeling:
Tijdens de behandeling van deel 1 van het actieplan in de informatieve raadsvergadering op 10 april 2008. Zie voor het te verwachten tijdstip de agenda van deze vergadering.
Schriftelijk:
U kunt tot en met 20 april 2008 schriftelijk reageren door een brief te sturen aan: Gemeente Diemen, t.a.v. dhr. W. Groeneveld, Postbus
191, 1110 AD Diemen of een e-mail te sturen aan w.groeneveld@diemen.nl.
Uw reactie wordt opgenomen in hoofdstuk 4 van deel 1 van het actieplan.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191

1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---