Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vijftigste lid van de VHN

Utrecht, 1 april 2008 - Vanaf vandaag telt de VHN (Vereniging Huisartsenposten Nederland) 50 leden. De Huisartsenpost van Hengelo heeft zich vandaag bij de belangenbehartiger aangesloten.

De 50 leden van de VHN verzorgen gezamenlijk voor 16.250.000 inwoners de huisartsenzorg tijdens de avond-, nacht- en weekenduren. Volgens het CBS heeft Nederland in totaal 16.406.502 inwoners (januari 2008). Er is een bijna landelijk dekkend netwerk van samenwerkende huisartsenposten. Momenteel zijn drie kleinere huisartsenposten in Drenthe nog geen lid van de VHN. Zij worden op korte termijn door de VHN benaderd om zich ook aan te sluiten bij de belangenbehartiger van huisartsenposten.

VHN
De huisartsenpost is het logische aanspreekpunt voor het leveren van acute huisartsenzorg tijdens de ANW-uren. Zorg die niet kan wachten tot de volgende werkdag. De huisartsenpost is het verlengstuk van de huisarts. De VHN, als vertegenwoordiger van de huisartsenposten, is een volwaardige gesprekspartner voor alle betrokken partijen die zich bezighouden met de levering van eerstelijns zorg.

Noot voor de redactie,