Gemeente Voerendaal


1/4/2008 - Koninklijke Harmonie De Berggalm in Spaanse sferen!

Koninklijke Harmonie De Berggalm is in het najaar van 2007 door de stad Valancia uitgenodigd om deel te nemen aan het prestigieuze concours voor harmonie-orkesten, de Certamen de Bandas de Musica Ciudad Valencia. Dit jaarlijks terugkerende concours vindt plaats in het eerste en het tweede weekend van juli 2008 en wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap voor harmonieën.

Na een succesvol concoursjaar in 2007 is deze uitnodiging een unieke gelegenheid, voor het merendeels jeugdige orkest (60% is jonger dan 25 jaar), om nog meer muzikale ervaring op te doen. Ook om het cultuurverschil in de beleving van muziek te proeven. Niet alleen passief maar ook door actief deel te nemen.
Programma
De Berggalm speelt op zondagavond 6 juli 2008 in het Palau de Musica voor 2000 toehoorders. Voor deze gelegenheid is speciaal het verplichte werk "Nova Valencia" geschreven, gecomponeerd door José Aláma-Gil. Het concoursconcert in het Palau de Musica wordt live door de Valenciaanse media uitgezonden. Verder zal Harmonie De Berggalm een gastconcert geven op zaterdagavond 5 juli 2008 in een van de plaatsen die de stad Valencia omringt.

De voorbereidingen voor deze unieke concertreis zijn medio 2006 gestart waarvoor een projectgroep is samengesteld. Sponsoren
Deze concertreis is niet mogelijk zonder bijdrage van sponsoren, subsidies en fondsen. De projectgroep Valencia heeft daarbij tot nog toe veel steun mogen ontvangen van de gemeente Voerendaal in de persoon van wethouder H. Bressers. Harmonie De Berggalm heeft er alle vertrouwen in dat er naast de eigen bijdrage van de leden, voldoende geld wordt gecollecteerd om deze reis mogelijk te maken. Sponsoren en begunstigers kunnen zich nog steeds tot onderstaand adres wenden.

Activiteiten
Op 20 april 2008 organiseert Harmonie de Berggalm een Sponsorshow Valencia met Spaanse hapjes, muziek, zang en dans met o.a. optredens van dansgroep Scope en eigen leden in Zalencentrum Keulen te Klimmen. De entree is EUR 12,50 voor volwassenen en de opbrengst komt volledig ten goede van de concertreis.
Tijdens deze show wordt een concert door de Harmonie De Berggalm per opbod "verkocht" waarbij de hoogste bieder een privé concert krijgt aangeboden op een nader te bepalen datum en tijdstip. Ook zal dirigent Victor Vaessen zijn culinaire kunsten, in de vorm van een diner voor 4 personen, aan de hoogste bieder schenken. Uiteraard in overleg met betrokkene.
Op 28 juni 2008 vindt er een Uitzwaaiconcert en buitenconcert in de kern Klimmen plaats. Hierbij wordt het volledig programma zoals dat in Valencia wordt gespeeld, ten gehore gebracht.

Comité van aanbeveling
Hr. D. Akkermans, burgemeester Voerendaal
Hr. H. Bressers, wethouder gemeente Voerendaal
Hr. F. Beurskens, Smurfit Kappa Nederland B.V.
Hr. F. Jadoul, honorair consul Groot-Hertogdom Luxemburg Hr. C. Kleinman, bestuurder, hoogleraar TU Eindhoven

Hr. H. Verhoeven, bestuurder/oud voorzitter harmonie