Politie Zuid-Holland-Zuid


01/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 01-04-2008 o Persberichten district I

SNORFIETS IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 31 maart op de Dokweg de snorfiets van een 23-jarige man uit Dordrecht in beslag genomen. De man werd voor de derde keer betrapt op het rijden op de snorfiets zonder dat hij in het bezit is van een rijbewijs of bromfietscertificaat. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RUZIE OM LOSLOPENDE HOND
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 31 maart een 27-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Merwelanden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 68-jarige man uit Dordrecht. Deze man, woonachtig in de Merwelanden, verzocht de 27-jarige zijn hond aan te lijnen toen het dier achter de kippen en pauwen van de 68-jarige aanging. De man lijnde zijn hond echter niet aan waarop de oudere man zelf achter de hond aanging en het dier teruggaf aan de eigenaar. Een en ander ging met de nodige boosheid omdat in het gebied honden niet los mogen lopen. De 27-jarige voelde zich bedreigd waarop hij naar eigen zeggen uit zelfverdediging uithaalde. Hierdoor viel de 68-jarige op de grond en raakte even buiten westen. Toen het slachtoffer daarna weer bijkwam, opstond en op de man afliep, gaf deze hem een trap tegen de borstkas waardoor de oudere man weer neerging. De echtgenote van het slachtoffer belde 112 waarna ambulancepersoneel en politie kwamen. Het slachtoffer werd onderzocht en kreeg een wekadvies mee in verband met een mogelijke hersenschudding. Ook heeft hij mogelijk gekneusde ribben. Hij heeft aangifte gedaan. De politie hield de verdachte aan. Hij is in verzekering gesteld.

VROUWEN IN DE CLINCH OM MAN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 31 maart een 48-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden in een pand aan het Kasperspad. Ze zou daar een 53-jarige plaatsgenote hebben geslagen. De twee kregen ruzie om een man. De geslagen vrouw liep een pijnlijk blauw oog op en deed aangifte. De aangehouden vrouw bekende de mishandeling op het politiebureau. Ze werd na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

STEEN DOOR DE RUIT
DORDRECHT Twee 18-jarige jongens uit Dordrecht zijn maandagavond 31 maart door de politie aangehouden na vernieling van een ruit van een woning aan het Pearl Buck erf. De twee zouden een steen van 7 kg door de ruit van de voordeur hebben gegooid na ruzie met de zoon des huizes. Twee personen die in de gang stonden op het moment dat de steen door de ruit kwam, werden net niet geraakt doordat ze op tijd wegdoken. Het gezin heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING
DORDRECHT - Op maandagmiddag 31 maart 2008 omstreeks 12.45 uur vond op de kruising Banckertstraat met de Jan van galenstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De personenauto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Dordrecht, reed vanuit de Banckertstraat linksaf de Jan van galenstraat in. Ze stopte en reed vervolgens achteruit om vervolgens weer de Banckertstraat in te rijden. Ze zag daarbij een 37-jarige vrouw uit Dordrecht die op de fiets aan kwam rijden over het hoofd. Een aanrijding volgde. De vrouw kwam op het wegdek terecht. Ze liep een gekneusde arm op en kreeg vermoedelijk als gevolg van de aanrijding een epileptische aanval. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er ontstond lichte schade.