Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 1 april

* MEISJE LICHT GEWOND NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - Een zevenjarig meisje uit Vlaardingen is maandagavond gewond geraakt na een aanrijding op de Dr Abraham Kuyperstraat. Het kind stak rond acht uur plotseling de weg over waardoor een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Vlaardingen, niet meer tijdig tot stilstand kon komen. Het meisje liep lichte verwondingen op.


* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Westlandseweg. Tussen twee en drie uur hebben 6 mensen een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.


* MAN MELDT ZICH NA DIEFSTAL PORTEMONNEE
MAASSLUIS - Een 20-jarige man uit Maassluis is maandagmiddag gearresteerd nadat hij op de Keucheniusstraat een portemonnee had gestolen. Rond drie uur pakte de verdachte de portemonnee uit de tas van een 68-jarige vrouw uit Maassluis. Hij ging er met de buit vandoor. Dankzij buurtonderzoek en getuigenverhoor achterhaalde de politie identiteit van de verdachte. Hij heeft zich diezelfde dag nog gemeld bij het politiebureau.


* AANHOUDING NA POGING STRAATROOF
SCHIEDAM - De politie heeft een verdachte aangehouden na een poging straatroof.
Maandagavond rond twaalf uur kreeg de politie melding van poging straatroof op de Prof. Kamerlingh Onneslaan. Daar had een jongen geprobeerd om en tas van een vrouw, een 31-jarige Schiedamse, af te nemen. Ter plaatse werd door agenten een onderzoek ingesteld. Op een moment zagen de agenten op de Hoekersingel de verdachte lopen. Bij het zien van de politie ging de verdachte, samen met nog twee anderen jongens, ervandoor. De politiemensen hielden de verdachte, een 15-jarige Rotterdammer, op de Tjalklaan aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* AANRIJDING MET GEWONDE
Op de Pieter de Hoochweg vond maandagmorgen een aanrijding plaats tussen een automoblist en een bromfieters.
De 32-jarige automobilist zag de 31-jarige bromfietser over het hoofd waarna een botsing plaatsvond. De bromfietser, afkomstig uit Zoetermeer, werd voor nader onderzoek overgebracht naar het Erasmus MC. De Rotterdamse automobilist bleef ongedeerd.
* AVONDWINKEL BEROOFD
Een 31-jarige medewerkster van een avondwinkel werd maandagavond rond half tien slachtoffer van een overval op haar winkel. Twee mannen met een vuurwapen namen de kassalade mee. Niemand raakte gewond. Direct werd door gealarmeerd politiepersoneel een nader onderzoek ingesteld en beeldmateriaal door personeel van cameratoezicht veiliggesteld. Dit leidde helaas nog niet tot de aanhouding van verdachten.


* PRIORITEIT
De aanpak en het terugdringen van overvallen binnen de regio Rotterdam-Rijnmond blijft topprioriteit. We zijn er nog niet maar de resultaten spreken voor zich. Er zijn tot nu toe bijna 70 verdachten aangehouden. De politie gaat door en er zullen zeker nieuwe aanhoudingen volgen. De onderzoeken worden door verschillende teams uitgevoerd.


* TOEZICHT DOOR HET BIKE-TEAM
ROTTERDAM-WEST - Om de overlast van met name hangjeugd terug te dringen en het veiligheidsgevoel te vergroten hield het bike-team vrijdagmiddag een actie. In totaal werden 29 bekeuringen uitgereikt voor diverse overtredingen. Hieronder waren 5 oproepingen, 1 gebiedsontzegging voor 1 week, 5 apv-overtredingen en 1 voor het opgeven van een valse naam.


* DODE MAN IN WATER AANGETROFFEN
Maandagmiddag werd het lichaam van een nog onbekende man in het water De Schie aangetroffen. Een voorbijganger trof het levenloze lichaam rond twee uur aan. Woensdagochtend wordt er sectie verricht om de doodsoorzaak te achterhalen.


* ARRESTATIE NA VERNIELING / GRAFFITY
Politiemensen van het district Oost hebben maandagavond een
18-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor vernieling. Een getuige meldde rond elf uur dat op het Slotplein graffiti was aangebracht op een elektriciteitshuisje. Ter plaatse troffen agenten een meisje en de 18-jarige verdachte aan. Hij bleek in het bezit te zijn van een witte stift. Dezelfde kleur als de zojuist aangebrachte tags. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* VROUW MET BRANDWONDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 62-jarige Capelse raakte maandagmiddag rond half zes in haar woning aan de Freesiastraat ernstig gewond. De vrouw stond eten te koken op haar gasfornuis toen haar sjaal vlam vatte. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.


* GETUIGEN ARRESTEREN INBREKERS TIJDENS INBRAAK

Dankzij het kordate optreden van getuigen heeft de politie maandagochtend twee verdachten gearresteerd na de inbraak in een tuinhuisje aan de Max Heymansstraat. Rond elf uur zagen drie getuigen dat twee mannen, een 25-jarige Rotterdammer en een
28-jarige man uit Capelle aan den IJssel, hadden ingebroken in een tuinhuisje. Op het moment dat de verdachten werden betrapt, haalde een van hen een zakmes uit zijn jas. Na een worsteling tussen de mannen, lukte het om de verdachten vast te houden in afwachting op de komst van de politie. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* GEWONDE NA AANRIJDING
Een 50-jarige Rotterdammer is maandagmiddag rond half drie op de Rozenlaan gewond geraakt nadat hij op zijn fiets in botsing kwam met een 59-jarige automobilist uit Barendrecht. De fietser liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Eramus MC.


* VIER JONGENS AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

HILLEGERSBERG- Drie Rotterdammers van 17, 17 en 18 jaar oud en één
15-jarige jongen uit Amersfoort zijn maandagavond rond kwart over tien op de Straatweg aangehouden. Het viertal kreeg ruzie met de trambestuurder, waarbij diverse klappen vielen. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS - Naar aanleiding van klachten hielden politieagenten maandagmiddag tussen twee en drie uur op de Oudelandselaan een snelheidscontrole. In totaal werden 112 bestuurders gecontroleerd en kregen er 6 een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.


* ROODLICHT CONTROLE GEHOUDEN
Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten op de Bergweg een roodlicht controle ter hoogte van het Eudokiaplein. In totaal kregen 36 fietsers een bekeuring en 3 automobilisten.


* FOTO MEDEPLICHTIGE ABRIKOZENTUIN IN OPSPORING VERZOCHT

Vanavond wordt in het programma Opsporing Verzocht een foto getoond van een man die wordt aangemerkt als medeplichtige van een schietpartij met dodelijke afloop op de Abrikozentuin. Bij de schietpartij, die op 12 oktober 2007 plaatsvond, kwam de 20-jarige Ahmad Al-Saidy om het leven. Het slachtoffer werd voor zijn ouderlijk huis neergeschoten in het bijzijn van zijn vriendin en baby. Het onderzoeksteam draait in volle gang en heeft elf verdachten aangehouden. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de oplossing van de moord.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

Twee 14-jarige Rotterdamse jongens zijn maandagavond rond kwart voor zeven op de Beverwaardseweg aangehouden voor mishandeling van een 46-jarige Rotterdammer. De man kreeg om nog onbekende reden ruzie met het tweetal en werd door beide jongens geslagen. Hierdoor liep hij een bloedneus en een losse voortand op. Aan de hand van het opgegeven signalement werd het tweetal in de directe omgeving door gealarmeerd politiepersoneel aangehouden. De beide ouders van de verdachten zijn op de hoogte gebracht van hun aanhouding.


* TOEZICHT KALKNACHT
In de nacht van maandag op dinsdag, de zogenaamde Kalknacht in Brielle, werd door politieagenten toezicht gehouden om het aantal vernielingen tegen te gaan en de overlast te beteugelen. In de loop van de nacht werden in totaal 34 personen aangehouden, in leeftijd varierend tussen de 15 en 19 jaar oud. Ze waren allen afkomstig uit Hellevoetsluis. De verdachten kregen ondermeer een bekeuring voor wildplassen, het drinken van alcohol op straat, het maken van lawaai tijdens de voor de nachtrust bestemde tijd en kalken. Op de Groene Kruisweg werd een abri vernield ook hier werden vier verdachten voor aangehouden en ingesloten voor verhoor.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL SCOOTER
ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van de diefstal van een scooter aan de Treil.
Maandagavond rond kwart voor twaalf zag een oplettende getuige dat twee mannen een scooter wegnamen uit een portiek. Deze stond onder een trap en was te zien vanaf de weg. De mannen liepen weg met de scooter en de getuige informeerde de eigenaar van de scooter. Deze pakte zijn fiets en ging er achteraan. Bij het park nabij het boswachtershuisje zag de man de twee dieven, waarna er met één van hen een worsteling ontstond. De andere man reed snel met de scooter weg, maar kwam even later weer terug met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. De eigenaar van de scooter heeft daarop de andere dader losgelaten. Vervolgens gaan de twee daders ervandoor.

Signalement man (met vuurwapen) - 1.90 meter lang - Antilliaans uiterlijk Normaal postuur - zwarte jas met cappuchon - donkere broek - geen snor of sieraden - dreadlocks tot over schouders - ongeveer 25/30 jaar oud - Sprak gebroken Nederlands. De tweede dader had een donkere jas en een normaal postuur. De politie onderzoekt de toedracht, ondermeer door een buurtonderzoek.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK IN SCHOOL
BARENDRECHT / ROTTERDAM-ZUID - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een school aan de Dierensteinweg. In de nacht van vrijdag op zaterdag (vrijdagavond vijf uur tussen zaterdagochtend kwart voor zes) hebben onbekenden ingebroken in een school in Barendrecht. Men kon binnenkomen via de deur aan de voorzijde. Bij de inbraak zijn ondermeer diverse gereedschappen meegenomen zoals een oplaadbare boormachine, hamers, schuurmachine. Daarnaast zijn er enkele vogeltjes meegenomen, zoals parkieten. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar getuigen of naar mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen bellen met de recherche van district Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) of via M. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* INBRAAK IN KERK
BARENDRECHT - De politie onderzoekt een inbraak in de pastorie van de kerk aan de Dorpsstraat. In het afgelopen weekend werd door de koster de inbraak ontdekt. Vermoedelijk door het ingooien van een ruit aan de achterzijde werd de toegang tot de pastorie verschaft. Nog onbekend is wat er weg is.