Gemeente Achtkarspelen


Inspraak Kampeerbeleid NOFA+

Downloads bij deze pagina

Erratum Kampeerbeleid NOFA+ Erratum Kampeerbeleid NOFA+ Kampeerbeleid NOFA+ Kampeerbeleid NOFA+

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ter inzage ligt het: ontwerp Kampeerbeleid NOFA+.

Het Kampeerbeleid NOFA+ heeft betrekking op de gevolgen van de intrekking van de Wet op de Openluchtrecreatie per 1 januari 2008. Als gevolg van deze intrekking dienen de gemeenten voortaan zelf regels op te stellen voor de diverse vormen van het kamperen. Het beleidsplan is in nauwe samenwerking tussen de NOFA+ gemeenten opgesteld, oftewel: Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. Het nieuwe beleidsplan beoogt recreatieondernemers kansen te bieden en het toeristisch-recreatieve aanbod in Noordoost Fryslân te versterken. Het doel is tevens een eenvoudige en heldere regelgeving op te stellen die de belangen van de bedrijven en de inwoners voldoende waarborgt. Het kampeerbeleid sluit aan op de bestaande beleidsplannen, besluiten en notities in de NOFA+ gemeenten.

Terinzagelegging
Het ontwerp Kampeerbeleid NOFA+ ligt met ingang van donderdag 3 april 2008 gedurende zes weken voor een ieder bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis te Buitenpost ter inzage. Tevens is het Kampeerbeleid NOFA+ digitaal te raadplegen op de website van de gemeente, www.achtkarspelen.nl. Gedurende voornoemde termijn kunnen ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden schriftelijk een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling een inspraakreactie in te dienen. Hiervoor kunt u binnen de termijn van ter inzage ligging een afspraak maken via de afdeling Ruimte, tel. (0511) 54 82 10.

Informatieavond
Tevens wordt er op maandagavond 7 april 2008 om 20.00 uur een gezamenlijke informatieavond georganiseerd in de raadzaal van het gemeentehuis te Damwoude. Tijdens deze avond zal het ontwerp Kampeerbeleid NOFA+ worden gepresenteerd en wordt u in de gelegenheid gesteld tot het geven van een reactie en het stellen van vragen.