Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 1 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 01-04-2008 o Getuigen gezocht en winkeldieven

Boze vrouw aangehouden

Zaandam, maandag 31 maart 2008, 14:21 uur.

Een 40-jarige vrouw uit Den Helder is door de politie aangehouden in een kantoor aan de Provincialeweg omdat zij ondanks vorderingen weigerde het gebouw te verlaten. De vrouw zou naar het kantoor zijn gekomen om een arbeidsgeschil uit te praten maar was alleen maar aan het schreeuwen en schelden. Zij werd door een beveiliger tegengehouden maar probeerde hardnekkig richting personeelszaken te gaan. Agenten kregen ook geen vat op de Helderse en zij werd met enige dwang aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De vrouw werd in overleg met een arts enige tijd aan het bureau gehouden en in de vooravond, geheel gekalmeerd, in vrijheid gesteld.

Inzittenden gewond

Koog aan de Zaan, dinsdag 1 april 2008, 06:25 uur.

De politie onderzoekt een aanrijding tussen twee voertuigen op de Provincialeweg bij de oprit naar de Rijksweg A8 waarbij inzittenden gewond zijn geraakt. Over de Provincialeweg uit de richting Zaandam kwam een bestelbus die werd bestuurd door een 47-jarige man uit Assendelft. Uit tegenovergestelde richting kwam een 32-jarige chauffeur uit Wormerveer in een kleine vrachtauto. Bij het linksafslaan naar de oprit naar de A8 kwam de vrachtauto in botsing met de bestelauto. Een inzittende uit de bestelbus werd met pijnlijke ribben overgebracht naar het ziekenhuis. Een passagier van de vrachtauto raakte na de aanrijding korte tijd buiten bewustzijn. Hij werd voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeersdienst onderzoekt de toedracht van de aanrijding en maakt daarvan proces-verbaal op.

Controle

Zaandam, maandag 31 maart 2008.

De politie heeft bij een verkeerscontrole op het Rustenburg twaalf bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Vier bestuurders volgden niet de verplichte rijrichting en een ander maakte geen gebruik van de rijbaan. Eén automobilist werd bekeurd omdat er een persoon teveel werd vervoerd.

Bromfietser tegen paal

Wormer, dinsdag 1 april 2008, 12:20 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de Noordweg waarbij een 62-jarige bromfietser uit Wormer ernstig gewond raakte. De man reed op zijn bromfiets vanuit de richting van Wormerveer over de Prins Clausburg over het fietspad langs de Noordweg. Ter hoogte van de afslag naar Oost-Knollendam is hij door onbekende oorzaak frontaal tegen een paal gereden. De bromfietser werd in bewusteloze toestand met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Wormerveer via 0900-8844.

Zware hersenschudding

Monnickendam, maandag 31 maart 2008, 18:00 uur.

De politie is op zoek naar getuigen en een betrokkene bij een aanrijding waarbij een 16-jarige fietser uit Monnickendam een zware hersenschudding heeft opgelopen. De jongen zou kort voor zes uur in de middag met zijn fiets vanaf De Dissel gefietst zijn in de richting van het Lake-land hotel. Vermoedelijk is hij op Het Bolwerk met een auto in aanrijding gekomen. Zijn fiets is zwaar beschadigd en de jongen heeft een hiaat in het geheugen. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd en diverse kneuzingen. Het wijkteam Monnickendam verzoekt de automobilist en getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Winkeldieven

Zaandam, maandag 31 maart 2008, 16:46 uur.

In een brillenwinkel aan de Rozengracht heeft de politie een 49-jarige man uit Amsterdam van het winkelpersoneel overgenomen. De man zou in de winkel een viertal brilmonturen in zijn zak hebben gestoken en deze vervolgens zonder bij de kassa af te rekenen mee hebben genomen. De Amsterdammer ontkende de diefstal. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man werd na verhoor heengezonden.

Bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg werd in de vooravond een 52-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij enkele steeksleutels had 'vergeten' af te rekenen. De man was voor de eerste maal wegens winkeldiefstal gepakt en hij werd na het in ontvangst nemen van een bekeuring in vrijheid gesteld.