Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (01-04)

OOSTERHOUT NB, 1 april 2008

Vernieling van ruiten na conflict

RAAMSDONKSVEER: Maandagavond 31 maart kreeg de politie van een conflict op de Keizersdijk. Bij een horecagelegenheid zou geschoten zijn, zo luidde de melding. De technische recherche stelde later vast dat er geen sprake is geweest van een schietpartij, maar dat er vier ruitjes van de voordeur vernield waren.

De melding kwam om 21.50 uur bij de meldkamer binnen. De gewaarschuwde politie zette de omgeving af en stelde een onderzoek in. Op het moment van de melding waren er geen klanten in de zaak. De twee aanwezig personeelsleden deden aangifte. Zij waren in de veronderstelling dat er schoten waren gelost omdat zij vier klappen hadden gehoord. Technisch rechercheurs stelden vervolgens vast dat er totaal geen sporen waren van vuurwapengeweld. Wel bleek dat er vier ruitjes van de voordeur kapot waren. Vermoedelijk zijn die kapot geslagen. Eerder op de dag had de uitbater van het pand heeft een conflict gehad, waarbij de achterruit van een geparkeerde auto sneuvelde. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide strafbare feiten.

Verduistering door werknemer

RAAMSDONKSVEER: Een medewerker van een Raamsdonksveerse supermarkt werd maandagavond 31 maart aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking.

De 17-jarige jongen had geld uit de kassa weggenomen. Afgelopen zaterdag zat hij achter de kassa, toen een klant drie
emballagebonnetjes aanbood. Er werd vergeten om de bonnetjes van het statiegeld te verrekenen en de bonnetjes bleven liggen. Toen de klant niet terugkwam, besloot de minderjarige het geldbedrag van 10,- in zijn eigen zak te steken.
Doordat de klant later alsnog reclameerde, kwam de zaak aan het licht. De bedrijfsleider deed maandag 31 maart aangifte tegen de jongen. De knul moest mee naar het politiebureau en legde een bekentenis af.

Politie gebruikt pepperspray bij huisvredebreuk

LOON OP ZAND: Een 58-jarige man uit Loon op Zand riep de hulp van de politie in omdat een ex-zakenpartner zijn woning was binnengedrongen. De indringer was dinsdagochtend 1 april om 08.30 uur binnen gekomen en weigerde om weg te gaan. Toen de politie hem wilde arresteren, nam de verdachte een mes ter hand. De politie gebruikte pepperspray om de verdachte onder controle te krijgen. Het gaat om een 63-jarige man uit Oud Beijerland. Hij vertelde dat hij financieel aan de grond zat en om die reden tot zijn daad was gekomen.

Proces-verbaal vanwege eenvoudige mishandeling

SPRANG-CAPELLE: Een zakelijk geschil was aanleiding voor een mishandeling in Sprang-Capelle. Een 18-jarige inwoner van Sprang-Capelle meldde dat hij bij zijn keel was gepakt en op zijn gezicht was geslagen. Het geweld vond plaats op maandagmiddag 31 maart in de Emmastraat. De ruzie ging over geld. Op basis van de aangifte arresteerde de politie een 29-jarige man uit Sprang-Capelle. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee hennepkwekerijen in Dongen en Rijen geruimd

DONGEN/RIJEN: Het hennepteam van het district Oosterhout heeft dinsdag
1 april twee hennepkwekerijen opgerold. Bij een woning aan de Maczekstraat in Dongen werden in de garage ruim 140 planten aangetroffen. De 28-jarige bewoner werd aangehouden. In een woning aan de Gagelrijs in Rijen werden de 38-jarige bewoner en zijn 33-jarige vrouw aangehouden, nadat bleek dat er op zolder een hennepkwekerij zat. Daar werden 270 planten gevonden. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Alle planten en apparatuur uit beide woningen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad.

Proces-verbaal voor beschonken automobilist

WIJK EN AALBURG : In de nacht van maandag 29 maart op dinsdag 1 april controleerde de politie een automobilist op de De Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Dat gebeurde rond 00.20 uur. De 36-jarige bestuurder uit Ammerzoden had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 345 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vier uur opgelegd. De verdachte is om 01.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer