BouwNed

Debouwvernieuwt.nl

01-04-2008

Op de BouwRAI heeft Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, de website debouwvernieuwt.nl officieel gelanceerd. De site debouwvernieuwt.nl, een initiatief van Regieraad Bouw en PSIBouw in samenwerking met Traverse, is een interactief kennis-, nieuws- en discussieplatform voor innovaties in de bouwsector.

Het interactieve karakter van de site komt vooral tot uiting in de thematische communities. Daar vindt de bezoeker weblogs en columns over zaken aangaande de vernieuwing van de sector. Aan de hand daarvan gaan bezoekers met elkaar in discussie en wisselen ze ervaringen uit.

Naast een interactief discussieplatform is debouwvernieuwt.nl de site waarop de bezoeker in de breedte geïnformeerd wordt over vernieuwing van de sector. Enerzijds door het nieuws, dat dagelijks geactualiseerd wordt op basis van 200 relevante nieuwsbronnen. Anderzijds door de aanwezigheid van een uitgebreid archief van PSIBouw en Regieraad Bouw bestaande uit onderzoeksresultaten, publicaties, ontwikkelde tools en testen.

Tot slot biedt debouwvernieuwt.nl een breed scala aan projecten waar innovatief denken en doen aan de basis hebben gestaan. Met als doel ervaringen hieromtrent met elkaar te delen en vooral ook anderen te inspireren. De praktijkvoorbeelden zijn ingedeeld aan de hand van vier thema's: bouwen aan de toekomst, bouwen met visie, bouwen in samenwerking en bouwen op vertrouwen. Kortom, wie de klik mat de praktijk van innovatief bouwen wil maken, kan nu terecht op debouwvernieuwt.nl.