Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Auto-inbraken toegenomen

De afgelopen maanden zijn meerdere autobezitters in Kralingen-Oost het slachtoffer geworden van auto-inbraak. Reden voor de politie van district Oost om hier extra inzet op te plegen.

Door de inzet van speciale teams en extra surveillances werden een aantal verdachten vanwege auto-inbraak aangehouden waardoor het aantal auto-inbraken flink werd teruggedrongen. Helaas nam het aantal inbraken de afgelopen week weer flink toe. Met name in de wijken De Esch en Struisenburg. Buurtagenten willen de bewoners van deze wijken attent maken op een aantal eenvoudige maatregelen die zij zelf kunnen nemen.

Preventietips

Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Verwijder de bevestigingsmaterialen van de navigatiesystemen en vergeet niet de plek van de zuignap weg te vegen. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Hetzelfde geldt voor laptops en andere waardevolle apparatuur. Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in de stand-by modus met bluetooth ingeschakeld achter. Voor kwaadwillenden is deze apparatuur wél 'zichtbaar', zelf als het op een onzichtbare plaats ligt. Verder is het belangrijk om bij aanschaf type- en serienummers van uw apparatuur te noteren. Mocht er, ondanks alle genomen maatregelen, toch ingebroken worden, dan kan dit de opsporing vereenvoudigen.

Ziet u iets verdachts? Belt u dan direct 112. Mocht u pas achteraf beseffen dat u iets gezien heeft dan kunt u altijd bellen met 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.