Gemeente Roermond

VMBO BC Broekhin en Gemeentearchief Roermond winnen eerste prijs

Geschiedenisles voorbereiden De beste geschiedenisles van Nederland

Maandag 31 maart behaalde VMBO BC Broekhin, in samenwerking met het Gemeentearchief van Roermond, de 1e prijs voor de beste geschiedenisles van Nederland. De prijsvraag maak de beste geschiedenisles van Nederland werd uitgeschreven door de Stichting Anno. Alle scholen in Nederland mochten hiervoor een zelfgemaakte geschiedenisles indienen.

De winnende geschiedenisles bestond uit een bezoek aan het Oude Kerkhof te Roermond en het Gemeentearchief van Roermond. In het Gemeentearchief kregen de leerlingen van BS Broekhin een exclusieve rondleiding en namen ze deel aan een educatieve workshop waarbij er onderzoek werd gedaan naar de namen op de graven en de bijbehorende beroepen. Op deze manier ontstond een overzicht van de standensamenleving in Roermond rond het jaar 1900. De unieke samenwerking tussen VMBO BC Broekhin en het Gemeentearchief van Roermond heeft geleid tot het winnen van deze nationale en zeer prestigieuze educatieve prijs.

Prijzen

De winnende geschiedenisles van Nederland wordt beloond met een prijs van 5000,- voor de vaksectie geschiedenis van de school en een optreden van de bekende rapper Negativ voor de leerlingen. De winnende les is uitgegroeid tot een origineel educatief project en wordt binnenkort digitaal beschikbaar gesteld voor alle scholen in Nederland.

Educatieve dienstverlening Gemeentearchief Roermond

Het Gemeentearchief gaat vanaf het nieuwe schooljaar educatieve workshops met deze beste geschiedenisles van Nederland organiseren voor geïnteresseerde scholen in Roermond en omgeving. Op deze wijze kunnen meerdere scholen gebruik maken van dit unieke en gouden educatieve lesproject. Geïnteresseerde docenten kunnen contact opnemen met de educatief medewerker van het Gemeentearchief Roermond de heer Cor van Helvoort, helvoort.v.ca@roermond.nl. Bezoek ook eens de website www.gemeentearchief.roermond.nl.

Publicatiedatum: 1-4-2008 Bijgewerkt: 1-4-2008