Stichting Natuur en Milieu

Milieuspecialist Vollenbroek geridderd

1 april 2008 - Milieuspecialist Johan Vollenbroek is op 28 maart 2008 geridderd in het stadhuis van Nijmegen. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit handen van burgemeester Thom de Graaf vanwege zijn jarenlange inzet voor lokale en landelijke bewoners- en milieuorganisaties. Al jaren volgt de Nijmegenaar kritisch de uitvoering en opstelling van milieu wetgeving, vooral op het gebied van luchtvervuiling.

Drs. ing. Vollenbroek treedt regelmatig op als vertegenwoordiger van verschillende organisaties voor het toetsen van milieuvergunningen. Hij voerde vele processen tegen onterecht verleende vergunningen of tegen bedrijven die niet aan de milieueisen voldoen, vaak met succes. Ook Stichting Natuur en Milieu maakt regelmatig gebruik van zijn deskundigheid.

Milieuadvies
Johan Vollenbroek studeerde scheikunde aan de Radboud Universiteit en was lang milieuadviseur bij Royal Haskoning. In de jaren negentig richtte hij milieu-adviesbureau MOB (Mobilisation for the environment) op. Hij doet advieswerk over milieuregelgeving voor landen in Oost-Europa die tot de EU willen toetreden. Aan het ministerie van VROM geeft hij gevraagd en ongevraagd advies over landelijke regelgeving.

Meer over Johan Vollenbroek - en milieuvergunningen - leest u in: Minder regels, minder milieu (Terra 1, 2006)
We spellen vergunningen (Milieudefensie magazine oktober 2002)

Publicatiedatum: 01-04-2008