Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Douches Sporthal De Drecht buiten gebruik vanwege legionella bacterie

Uit het op 31 maart 2008 verschenen (periodiek) onderzoeksrapport van onderzoeksbureau Omegam-water uit Wognum blijkt dat zich in de douches van Sporthal De Drecht de Legionella bacterie bevindt. De bemonstering was 14 maart jongstleden uitgevoerd. De grootste gemene deler in de testresultaten is de Nonpneumophila, de niet-levensbedreigende variant. Uit voorzorg zijn de douches van Sporthal De Drecht direct na het verschijnen van het onderzoeksrapport afgesloten voor publiek.

Hoewel het er sterk naar uitziet dat het hier een niet levensbedreigende situatie betreft, is voorzichtigheid geboden. Wij adviseren u zekerheidshalve bij hoge koorts, pijn op de borst en ademhalingsproblemen contact op te nemen met uw huisarts met vermelding van het bovenstaande bericht. Tot op heden en voor zover bij ons bekend, heeft zich nog geen ziektegeval voorgedaan.

Maandag 7 april aanstaande wordt in de douches een chemische reiniging toegepast door de firma Aquador. Vanwege deze werkzaamheden is Sporthal De Drecht de gehele dag gesloten. Woensdag 9 april vindt een herbemonstering plaats. Als uit de testresultaten blijkt dat het probleem is opgelost, kan het publiek weer gebruik maken van de douches.

Tot die tijd vragen wij uw begrip voor het ongemak. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl