Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (1/4)

BERGEN OP ZOOM, 1 april 2008

Politie onderzoekt gewapende overval op cafetaria

BERGEN OP ZOOM: Maandagavond rond 23.00 uur vond een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Kastanjelaan. Een overvaller bedreigde de medewerker. De dader ging er met de fiets vandoor. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

De dader heeft het volgende signalement: Het gaat om een man met een slank postuur van ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een helder blauwe muts en een ski-jas. De man vertrok op een oude damesfiets. De politie stelt een onderzoek in.

Mensen die iets vreemd of verdachts hebben opgemerkt worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anonieme informatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000.

Politie ruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: Een 45-jarige man uit Bergen op Zoom is maandagmiddag rond 14.30 uur buiten heterdaad aangehouden op de Grote Markt voor het houden van een hennepkwekerij. De politie trof 690 hennepplantjes in een woning aan de Potterstraat. De planten waren verdeeld over twee kamers. In de kamers trof de politie lampen, afzuiging, luchtfilters en temperatuurregelaars. Zowel de planten als de bijbehorende benodigheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Van de persoon is procesverbaal opgemaakt.

Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Twee mannen aangehouden voor stelen kleding uit de kledingcontainer

ROOSENDAAL: Een 27-jarige man en een 31-jarige man uit Roosendaal zijn in de nacht van maandag op dinsdag rond 23.50 uur aangehouden voor het stelen van kleding uit een kledingcontainer. De politie hield beide Roosendalers aan en hebben de kleding terug in de container gegooid. Van de verdachten wordt procesverbaal opgemaakt.

Bestuurder aangehouden voor verschillende overtredingen

FIJNAART: Maandagavond rond 19.20 uur is op de Zwingelspaansedijk een 21-jarige jongen aangehouden uit Fijnaart voor onder andere rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Stoofdijk te Klundert. Hij reed daar met een snelheid van 97 km/h terwijl daar 60 km/h is toegestaan. Daarop hielden agenten de man aan. Ze zagen vervolgens dat de twee inzittenden geen gordel droegen. Ook kon de bestuurder geen rijbewijs overhandigen en roken agenten een sterke weed lucht. De man is meegenomen naar bureau. Daar bleek uit een alcoholtest dat de man 305 ug/l blies. Vanwege de hoeveelheid overtredingen kreeg de man een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Politie deelt 45 bekeuringen uit

ROOSENDAAL: Gisteren is om 09.00 en om 15.00 uur een verkeerscontrole uitgevoerd op de Laan van Luxemburg. Daarbij zijn 45 bekeuringen uitgedeeld. Massaal werd linksaf geslagen terwijl dit niet is toegestaan. Voor een goede doorstroming van het verkeer zijn verkeersborden geplaatst. In de lokale media is regelmatig gewaarschuwd voor deze verkeerssituatie.

Auteur: Eefje Klijberg