Gemeente Lelystad

Gemeente zet Thijs en Jolijn van Valkengoed in het zonnetje

De zwemmers Thijs en Jolijn van Valkengoed zijn 31 maart, tijdens de gemeentelijke startconferentie Visie op sport, in het zonnetje gezet.

De sporters ontvingen uit handen van sportwethouder Willem de Jager ieder een financiële ondersteuning van 1000,- ter voorbereiding op de Olympische zomerspelen 2008 in Peking.

Prestaties

Thijs en Jolijn hebben uitstekend gepresteerd tijdens het Europees Kampioenschap zwemmen in Eindhoven in de laatste week van maart, waar ze beiden een Olympische startkwalificatie wisten binnen te slepen.

Thijs zwom een persoonlijk en Nederlands record op de 100 meter schoolslag en haalde daarmee de nominatie voor de Olympische Spelen in augustus in Peking. Tevens nomineert Thijs zich mogelijk ook met de mannenestafetteploeg voor de Olympische Spelen (afhankelijk van de prestaties op het WK).

Jolijn heeft zich ook gekwalificeerd voor de Olympische Spelen en zal in Peking zwemmen met het damesteam wisselslagestafette (bronzen plak bij het EK).

Ondersteuning

Beide zwemmers zijn door hun prestaties toegevoegd aan de Nederlandse equipe die volgende maand in Manchester zal deelnemen aan de WK kortebaan. De gemeente steunt hen graag bij de realisering van hun Olympische deelname en stelt daarom specifiek voor dit doel het geld ter beschikking.

---