Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 01-04

BREDA, 1 april 2008

Man aangehouden met ruim 45 verpakkingen drugs

BREDA: De politie hield op maandagmiddag een 38-jarige man uit Leiden aan op de Nijverheidssingel. De man werd staande gehouden en gecontroleerd. Hij bleek nog een gevangenisstraf te hebben openstaan. De man werd aangehouden en bleek bij fouillering in bezit van ruim 40 verpakkingen cocaine en een 5-tal gripzakjes softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

BREDA: Maandagmiddag werd een 54-jarige Bredanaar op het Mastland aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man had diezelfde middag een conflict met een medewerker van de vereniging waarvan hij zijn woning huurt. Het conflict ging over een reparatie en de twee werden het niet met elkaar eens. De 54-jarige man zou de medewerker vervolgens hebben bedreigd en zijn auto hebben vernield, waardoor een deuk was ontstaan in de auto. De medewerker deed aangifte bij de politie. De 54-jarige verdachte is verhoord. Hij gaf toe dat het conflict uit de hand was gelopen en vertelde het graag bij te willen leggen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhoudingen na ontdekking hennepkwekerijen

ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdagmiddag een 21-jarige en een 25-jarige man uit Etten-Leur aan in een woning aan de Beiaard. De broers, waarvan er een in het pand woonde, zijn aangehouden na ontdekking van een hennepkwekerij in het pand. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme melding en onderzoek van het energiebedrijf. Er zijn ruim 245 hennepstekjes en 190 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Ook de apparatuur behorende bij de kwekerij is in beslag genomen ter vernietiging.

Er was in het pand sprake van diefstal van stroom. Van het energiebedrijf van aangifte worden opgenomen van de diefstal. De bewoner kan hiervoor nog een flinke naheffing verwachten.

Beide verdachten zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld met een dagvaarding en een schikkingsvoorstel van 2000,- per persoon. Bij de woningstichting is gemeld dat er een hennepkwekerij in het pand aanwezig was. Er zal een procedure worden gestart om de 25-jarige bewoner van het pand

BREDA: In een woning aan de Teilingenstraat werd maandagochtend een hennepkwekerij opgerold. In verschillende ruimten in de woning werden in totaal 450 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij is leeggeruimd en de planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. In de woning werden een 33-jarige manen een 28-jarige man, beiden uit Breda, aangehouden. De 50-jarige bewoner van de woning meldde zich later op de dag op een politiebureau in Breda. De drie verdachten zijn verhoord en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden met hoeveelheid drugs

BREDA: De politie hield op maandagmiddag twee mannen aan op de Prinsenkade, nadat ontdekt was dat zij in bezit waen van drugs. De politie zag een auto op de Prinsenkade rijden en hoorde dat er iets mis was met de uitlaat van het voertuig. Bij controle van het voertuig rook men softdrugs en werd er in eerste instantie een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen. Hierna werd in de auto ook verpakkingsmateriaal voor drugs, bijna 20 bolletjes heroine, een kleine hoeveelheid hasj en 14 gram XTC aangetroffen in de auto. De drugs zijn in beslag genomen. De inzittenden, een 40-jarige man en een 38-jarige man uit Breda, zijn aangehouden en verhoord. Na enkele uren zijn ze in vrijheid gesteld met een dagvaarding. De auto was niet verzekerd en mag pas worden meegenomen als deze wel is verzekerd. Tot die tijd is het voertuig gestald op het politiebureau.

Tweetal aangehouden voor mishandeling

BREDA: De politie hield op maandagochtend twee verdachten aan voor openlijke geweldpleging van een 16-jarige jongen uit Oudenbosch. De 16-jarige en een 15-jarige verdachten uit Breda zouden het slachtoffer half maar in het gezicht hebben geslagen op de Oude Terheijdenseweg. De aangever verklaarde door twee onbekenden te zijn bekogeld met onder andere steentjes. Toen hij, en een bekende van hem, hier meerdere keren iets van zeiden werd de aangever in het gezicht geslagen. Hij hield hieraan letsel in het gezicht over.
Beide verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: De politie hield op maandag tussen 10.15 uur en 13.15 uur een snelheidscontrole aan de Hoevenseweg. Van de 1190 passanten waren er 27 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg