Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 01-04

TILBURG, 1 april 2008

Bredase winkeldievegge aangehouden in supermarkt Wagnerplein

TILBURG: Een 42-jarige inwoonster van Breda is maandagmiddag kort voor 15.00 uur aangehouden bij een supermarkt op het Wagnerplein. Ze had boodschappen in haar tas (waarde: circa 16 euro) die ze niet wilde afrekenen, maar personeel had haar door. Op het bureau bleek dat de vrouw al een winkelverbod voor het winkelcentrum had. De vrouw is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken automobilist rijdt door na ongeval

TILBURG: De politie heeft maandagavond rond 21.50 uur een 57-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden. De man was met zijn auto betrokken bij een materieel ongeval op de Dopheistraat, maar reed door zonder zich bekend te maken bij de andere automobilist. Die tegenpartij, een 25-jarige Dongenaar, ging nog wel achter de veroorzaker aan, maar raakte hem kwijt. Hij belde de politie en agenten konden de automobilist uit Sprang-Capelle even later in de kraag grijpen toen hij weer voorbij kwam rijden toen de aangifte werd opgenomen. De man bleek onder invloed van alcohol; hij blies 590 ug/l en daarbij werd zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor is de dronkenrijder in vrijheid gesteld.

TILBURG: Op de Baroniebaan werd maandagavond kort na 23.30 uur een 47-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies hij 590 ug/l en ook hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Tilburger (30) dreigt kinderen met een keukenmes

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger is maandagavond rond 22.30 uur aangehouden bij de EHBO-post van het Elisabethziekenhuis. De man zou eerder op de avond op het Stuivesantplein diverse kinderen (rond 10-12 jaar) hebben bedreigd met een mes. Aanleiding zou kunnen zijn dat een van de kinderen een opmerking had gemaakt over de hond van de verdachte. De man is naar zijn ouderlijke woning gegaan en zou een mes uit de keukenla hebben gepakt en ging terug naar het pleintje waar de kinderen speelden. Bij de bedreiging zou de man zich volgens de kinderen in de hand gesneden hebben, andere getuigen verklaarden dat hij de verwonding in de ouderlijke woning had opgelopen. Toen agenten polshoogte namen, was de Tilburger al weer vertrokken. Via een belronde naar ziekenhuizen kwam de politie uiteindelijke uit bij de verdachte. Hij is na behandeling aan zijn hand meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Motoragent met goede neus ontdekt hennepdrogerij in Tilburg

TILBURG: Een motoragent met een goede neus heeft er dinsdagmorgen voor gezorgd dat er in een pand aan het Bart van Peltplein een hennepdrogerij kon worden ontmanteld. De politieman reed kort na 00.00 uur over het plein toen hij een scherpe henneplucht rook. Hij stelde een onderzoekje in en kwam tot de conclusie dat de lucht vermoedelijk uit een voormalige fietsenwinkel kwam. Dat vermoeden bleek terecht; in een ruimte bleek een hennepdrogerij te zitten. Henneptoppen plus apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 43-jarige man uit Apeldoorn die in het pand lag te slapen, is aangehouden en ingesloten op het bureau.

Ook dinsdag overdag heeft de politie in Tilburg zich beziggehouden met het bestrijden van hennepteelt. Er werden drie woningen bezocht waarover informatie bekend was dat daar mogelijk een hennepkwekerij was gevestigd. In een woning aan het Riethovenerf werden ruim 600 hennepplanten aangetroffen. Ook werden in woningen aan de Loosduinenerf en de Wolvenweg restanten aangetroffen van een hennepekwekerij. Bij deze twee woningen was ook sprake van diefstal van stroom.

Tweetal aangehouden na verdacht gedrag rondom woning Goirle

GOIRLE/TILBURG: De politie heeft dinsdagmorgen kort na 01.30 uur een 47-jarige Tilburger en een 22-jarige inwoner van Vinkel aangehouden op de Ringbaan-West. De politie kreeg een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij bossages nabij een woning aan de Heijningenstraat in Goirle. Ook zou hun auto daar staan. Agenten die ter plaatse kwamen, troffenw el de auto aan, maar niet het tweetal. Na even gepost te hebben, kwamen ze terug en reden weg. Bij een controle op de Ringbaan-West troffen agenten een zaklantaarn en een breekijzer in de auto aan. Daarop werd het tweetal aangehouden; het is verboden om tijdens de nachtelijke uren met inbrekerswerktuig rond te rijden. Dat is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Tilburg. De 22-jarige verdachte die de auto bestuurde, bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd en had het voertuig geen geldige APK. De politie stelt een onderzoek in, de twee mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze stelden dat een van hen nodig naar de wc moest en daarom de bosjes in gegaan was.

Jeugdige brandstichters aangehouden

TILBURG: De politie heeft vanmorgen op de Kijkduinlaan twee jongens, aangehouden ter zake brandstichting in het Reeshofpark. Het gaat om een 15-jarige knul uit Tilburg en een 14-jarige knaap uit Gilze. De jongens waren samen met drie andere kinderen van school naar een supermarkt gegaan. Daar hadden ze een fles wasbenzine en lucifers gekocht. Vervolgens zijn ze naar het bos gegaan. Daar groef een van hen een gat, waarin enkele deodorantbussen werden gedaan die daarna met behulp van de benzine en lucifers tot onploffing werden gebracht. Twee van de jongens werden door een agente in burger, die getuige was geweest van de baldadigheid, tegen gehouden en overgedragen aan collega's. De ouders van de jeugdige vandalen zijn in kennis gesteld.

Winkeldief steelt Windows Vista pakket

TILBURG: Vanmorgen is een 62-jarige Dongenaar betrapt op winkeldiefstal in een grote elektronicazaak op het Pieter Vreedeplein. De dief had een Windows Vista pakket onder zijn jas gestoken en liep vervolgens naar buiten zonder de software te betalen. De verdachte bleek al eerder aangehouden te zijn, toen werd de zaak geseponeerd door zijn psychische gesteldheid. Vanwege de herhaling besloot de politieparketsecretaris een AU-dagvaarding uit te reiken.

TILBURG: In een winkel op het Korvelplein is vanmorgen een 25-jarige Tilburgse eveneens betrapt op winkeldiefstal. Ze had diverse levensmiddelen voor een waarde van 10 euro in een boodschappentas gedaan en niet afgerekend bij de kassa. Ze heeft een winkelverbod van een jaar gekregen. Ook heeft ze een boete van 125 euro direct betaald.

Politie assisteert GGZ bij verwarde agressieve man

TILBURG: De politie heeft vanmorgen, in het kader van het uitvoering geven aan de politiewet, in een woning in Tilburg-Noord assistentie verleend aan medewerkers van de GGZ Midden Brabant en het team Bemoeizorg die een 26-jarige man moesten beoordelen. Deze man was vanwege zijn psychische toestand nogal agressief. Er werd besloten dat de man opgenomen moest worden. Hij wilde daar echter niets van weten en werd erg opstandig. Nadat de formaliteiten waren afgewikkeld en een IBS-verklaring (gedwongen opname) was ondertekend, is hij geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Uiteindelijk is hij omstreeks 14.00 uur door de ambulancedienst opgehaald en naar een gespecialiseerde afdeling van een ziekenhuis gebracht.

Getuigen gezocht van mishandeling fietsers

TILBURG: De politie zoekte getuigen van de mishandeling van een 19-jarige man uit Rijen. Hij fietste zondagmorgen rond 04.45 uur op de fietspad aan de Vijverlaan nabij NS-station West toen hij van een onbekende man een klap kreeg met vermoedelijk een fietsketting. De onbekende man was in het gezelschap van een tweede man en samen wilden ze dat de Rijenaar en twee vrienden stopten. Een van die twee vrienden kreeg ook een klap op zijn achterhoofd en liep een wond op. De drie vrienden maakten zich snel uit de voeten na de mishandeling. Volgens hen moeten diverse andere fietsers op het fietspad de twee onbekende mannen hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul/Willem van Hooijdonk