Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Examen.nl stunt op 1 april

Amsterdam, 1 april 2008- Examen.nl heeft de vragenlijsten van Economie, Scheikunde, Wiskunde en Natuurkunde van het Centraal Examen 2008 nooit in haar bezit gehad. Het eerdere persbericht met als titel: 'Uitgelekt: Vragen van het Centraal Examen 2008' is een 1 april grap om de gerestylde website, www.examen.nl, te promoten.

In het persbericht van vanmorgen beweerde Examen.nl in het bezit te zijn van alle vragen van het Centraal Examen 2008 van de vakken Economie, Scheikunde, Wiskunde en Natuurkunde van vmbo, havo en vwo. Ook werd vermeld dat de vragenlijsten vanaf 15.00 uur op Examen.nl gepubliceerd zouden worden. Omstreeks deze tijd verscheen op de site de onthulling van de 1 april grap. Examen.nl staat er wél om bekend de vragen en antwoorden van de examens, direct na afloop van een examen, op de site te publiceren.

Examen.nl is dé eindexamensite van Nederland, met alle informatie voor vmbo, havo en vwo-scholieren die dit of volgend jaar examen doen. Op de site staan het examenrooster, examentips, samenvattingen van examenstof, oefenexamens, forums met docenten en niet te vergeten: de ExamenMail. Ook kunnen examenkandidaten meteen hun voorlopige cijfer berekenen.

Uitgeverij Malmberg
Uitgeverij Malmberg is één van de grootste educatieve uitgeverijen die materialen uitgeeft om kinderen van 0 tot 18 jaar te helpen bij kennis, vaardigheden- en interesseontwikkeling. In Amsterdam worden materialen uitgegeven om jongeren en scholieren te helpen bij het maken van de belangrijkste keuzes in studie en beroep. Voor deze doelgroepen heeft Malmberg, onder haar merken B-zik, TKMST, Schoolweb.nl, Schooltraject, Peer Support, Optie, Decaan & Mentor en Studie Beurs een veelvoud van producten ontwikkeld waarmee de onderwijswereld, het bedrijfsleven, brancheorganisaties en overheden hun doelgroepen optimaal bereiken. Daarnaast heeft Uitgeverij Malmberg een uitgebreid portfolio met testproducten die een grote bijdrage leveren aan loopbaan- en beroepsoriëntatie.

****Einde persbericht****