Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 1 april 2008

Mondiale verkeersoplossingen op de beurs Intertraffic, RAI Amsterdam, van 1 t/m 4 april 2008

Siemens geeft groen licht voor mobiliteit op de beurs Intertraffic

Onder het motto Green light for mobility presenteert Siemens zich dit jaar met de grootste stand op de vakbeurs Intertraffic in de RAI te Amsterdam. De beurs Intertraffic wordt gehouden van 1 april tot en met 4 april 2008. Siemens Nederland laat een aantal innovatieve oplossingen op het gebied van verkeersmanagement zien. Secretaris-generaal van het ministerie van Verkeer en Waterstaat Wim Kuijken opende de beurs op 1 april en toonde veel interesse in de oplossingen die Siemens aanbiedt.

Een greep uit de oplossingen die Siemens presenteert:

Kilometerbeprijzing
Met een speciale demonstratieauto laat Siemens zien dat de gecombineerde GPS/GSM technologie voor beprijzing klaar is om uitgerold te worden. Tevens wordt de volgende generatie On Board Units (OBUs) getoond, waarbij het accent ligt op keuzevrijheid voor de consument. Siemens presenteert een OBU waarmee veilig kan worden betaald, ook pre-paid. De consument kan bovendien zelf zijn privacyniveau en extra diensten zoals persoonlijke verkeersinformatie kiezen. Door de unieke combinatie met een RFID-tag (sticker) behoort zelfinstallatie van de OBU tot de mogelijkheden, waardoor de totale kosten voor inbouw lager zullen worden.

INVER II LED Verkeersregelautomaat
De nieuwe INVER II - LED verkeersregelautomaat is geoptimaliseerd om de zuinige 42V LED verkeerslichten aan te sturen. Op deze manier kunnen eenvoudig LED's van bijvoorbeeld slechts 2,5 Watt worden aangesloten. De automaat is zeer flexibel en modulair opgebouwd. Ook is de INVER II - LED volledig klaar voor de nieuwste versie van het communicatieprotocol met centrales: IVERA 2.x.

Wegkantstation voor snelwegsignalering OS7
De OS7 is het onderstation van Siemens dat volledig voldoet aan de nieuwste specificatie van Rijkswaterstaat. Het onderstation wordt gebruikt voor het monitoren van de verkeersdrukte, de aansturing van LED signaalgevers en andere apparatuur, zoals kantelwalsborden. Het onderstation is uniek in zijn soort, omdat het werkt op basis van industriële automatiseringscomponenten: de SIMATIC S7 PLCs. Het onderstation is betrouwbaar en erg onderhoudsvriendelijk. Dit resulteert in een hoge bedrijfszekerheid en lage levenscycluskosten. Daarnaast kan de OS7 door het modulaire karakter van het systeem eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Hierbij kan worden gedacht aan dynamische maximum snelheden, kentekenherkenningscameras voor reistijdmeting of zelfs communicatie met in-car systemen. Op het traject EdeVeenendaal op de A12 heeft Siemens eind februari 2008 de eerste tien OS7 onderstations in bedrijf gesteld. De OS7 is daarmee het eerste en vooralsnog enige wegkantsysteem op het Nederlandse hoofdwegennet, dat voldoet aan de nieuwe specificaties van Rijkswaterstaat. Op dit traject zijn rijstrooksignaalgevers, kantelwalsborden en cameras aangesloten voor de aanleg van spits- en weefstroken. Dankzij deze systemen voor dynamisch verkeersmanagement kunnen wegverkeersleiders de spitsstroken veilig openstellen wanneer de verkeersdrukte dat vereist.

Siemens Traffic & Transportation levert wereldwijd innovatieve oplossingen op het gebied van mobiliteit. Snelle en veilige verkeersafhandeling vormen de rode draad. Het portfolio omvat alle vervoersmodaliteiten: weg, spoor, water en lucht. De divisie loopt voorop bij de ontwikkeling van technische oplossingen voor trajectcontrole en beprijzing en levert verkeersregelinstallaties, systemen voor parkeerverwijzing en de beveiliging voor tunnels. Op het spoor is Traffic & Transportation een prominente leverancier van treinen, trams en metros, en elektrotechnische installaties voor de infrastructuur. Siemens verzorgt hoogwaardige beveiligingssystemen voor seinhuizen en rollend materieel, maar ook de elektriciteitsvoorziening en communicatiesystemen op basis van radio- of GSM-techniek. Een snelgroeiende tak van de divisie ontwerpt en levert besturingssystemen voor sluizencomplexen, die zich kenmerken door zeer hoge beschikbaarheid. Voor luchthavens levert Siemens onder meer complete systemen voor bagageafhandeling en verlichtingssystemen voor start- en landingsbanen. Bij al deze oplossingen wordt innovatief vermogen gekoppeld aan uiterst hoogwaardige elektrotechnische componenten die hun betrouwbaarheid ruimschoots bewijzen.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. 070 333 2095/06 21 20 35 97
E-mail: josje.mosies@siemens.nl