Stadsdeel Zeeburg

Studio K beloont schoonmaakhelden


1 april 2008

Het eerste kwartaal voor de Schoonmaakhelden van Zeeburg zit erop. Als onderdeel van hun beloning zijn 80 Schoonmaakhelden samen met hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes naar de film geweest in Studio K. Samen hebben ze, zichtbaar genietend, naar de vrolijke tekenfilm Ratatouille gekeken.

Wethouder Jan Hoek heeft alle helden lovend toegesproken en aan iedereen die minimaal vijf keer als Schoonmaakheld op pad is geweest een diploma uitgereikt, diploma A wel te verstaan. De dappere helden die ook volgend kwartaal aan de slag gaan, kunnen diploma B bemachtigen.

In de pauze hebben Jos van Zandvliet (voormalig Dogtroep) en Septimia Kuhlmann van de Stichting Accu samen met de kinderen onder muzikale begeleiding een lied over zwerfvuil gezongen. De zaal trilde op zijn grondvesten.

Schoonmaakhelden in Studio K

Ook zijn er prijzen uitgedeeld aan de winnaars van de Schoonmaakheldenrap. Tijdens het zwerfvuil prikken hebben onze Schoonmaakhelden nagedacht over een rap met als thema zwerfvuil en afval. In het stemproces bleek er een nek aan nek race gaande te zijn tussen twee teams. Uiteindelijk hebben we besloten dat beide een gedeelde eerste plaats hebben bemachtigd (couplet 1 & 2). De wethouder heeft beide teams naar voren geroepen en na het luidkeels opdreunen van hun rap, konden zij een aardigheidje in ontvangst nemen.

Schoonmaakheldenrap
Maak baan, maak baan, maak baan het zwerfvuilteam komt eraan Wij zijn de helden van de schoonmaakploeg Troep genoeg
Nu zijn we het zat
Daarom gaan we op pad

Gooi geen afval op straat Want dan worden we kwaad Wij ruimen al het zwerfvuil op Dan wordt de buurt weer op en top

Elke woensdag maken wij schoon Want een schone wijk is onze droom Mensen gooien vuil maar neer Ja, dat doen ze keer op keer

Wij hebben het heel erg knus Van een voorbijganger ontvangen wij een kus Kijken hoe de buurt reageert Benieuwd of men ons ook respecteerd Maar dat komt vast wel goed Want kijk eens wat een schone stoep

Citroen, citroen, citroen Wees een kampioen
Gooi niet zomaar rotzooi weg Anders heb je dikke pech