Gemeente Wijk bij Duurstede

Wmo-loket nu ook in Cothen en Langbroek!

Per 1 april a.s. opent het Wmo-loket ook in Cothen en Langbroek. In Cothen is het Wmo-loket iedere dinsdagochtend geopend van 9.00 tot
11.00 uur. Het loket bevindt zich in het gebouw van de Woningstichting Cothen aan de C.B. Kentiestraat 13 a. In Langbroek is het Wmo-loket iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur open. Het Wmo-loket kunt u daar vinden in het Dorpshuis De Toekomst aan de Marijkelaan 5. Tijdens de genoemde tijdstippen is er een loketmedewerker aanwezig, zodat u ook hier met uw vragen kunt langskomen. Inwoners van Cothen en Langbroek ontvangen hierover nog persoonlijk bericht.

Waarvoor kunt u bij het loket terecht?

· Informatie en Advies
Voor alle vragen over wonen, welzijn en zorg kunt u terecht bij het loket, te denken valt dan o.a. aan: ondersteuning mantelzorg, maatschappelijk werk, activiteiten vrijwilligers, Tafeltje dek je, aanleunwoningen, seniorenwoningen en minimabeleid

Zo nodig wordt u door de loketmedewerker, in overleg met uzelf, doorverwezen naar de instantie die u het beste kan helpen.


· Individuele Wmo-voorzieningen
Hierbij kunt u denken aan: hulp bij het huishouden,woonvoorzieningen (zoals aanpassingen in de woning, verhuiskostenvergoeding of losse woonvoorzieningen), rolstoelvoorzieningen (handbewogen of elektrische rolstoel, sportrolstoel) en vervoersvoorzieningen (zoals regiotaxipas, scootmobiel).

Al deze voorzieningen kunt u via het Wmo-loket aanvragen. Hiervoor zijn aanvraagformulieren bij het loket verkrijgbaar. In principe komt dan één van de adviseurs bij u langs om te bekijken of u voor de aangevraagde voorziening in aanmerking komt. Voor een vervoersvoorziening en woningaanpassing worden er inkomensgrenzen gehanteerd. Voor de huishoudelijke hulp geldt een eigen bijdrage die via het CAK wordt geïnd.
Voor al deze voorzieningen is een naturavoorziening mogelijk als ook een persoonsgebonden budget (pgb). Bij het loket kunnen we u hier verder over informeren.

Meewerkende partners in het loket
De partners die meewerken in het loket zijn: Woningstichting Volksbelang, Stichting Vitras, Stichting Rijnheuvel, Stichting Quarijn, MEE Utrecht, Stichting Reinaerde, Stichting Abrona en Stichting Bartimeus.

Als u op de dinsdag niet kunt, kunt u ook bij het Wmo-loket in Wijk bij Duurstede terecht.
Bezoekadres: Gemeentehuis Wijk bij Duurstede
Karel de Grotestraat 30
Wijk bij Duurstede
Postadres: Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede Telefoon: 0343-595666 (tijdens openingstijden Wmo-loket, zie hieronder)
Website: www.wmoloketwijk.nl
E-mail: info@wmoloketwijk.nl
Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot
12.30 uur.
woensdag van 8.30 tot 19.00 uur.

Wie zijn nog meer aanwezig?
Op de tweede en vierde dinsdagmorgen van de maand is in Wijk bij Duurstede tussen 9.00 en 10.00 uur mevrouw Silva Casas aanwezig van de stichting MEE. Medewerkers van het Wmo-loket kunnen voor u een afspraak met haar maken.

Vanaf 7 april a.s. is er op maandagmiddag vanaf 13.30 uur is in het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede een medewerker van de Regionale Sociale Dienst (RSD) aanwezig voor informatie en aanvragen in het kader van het minimabeleid. Via het Wmo-loket kunt u een afspraak laten maken.