Gemeente De Marne


Wehe-den Hoorn en Eenrum gaan uitdaging Sportdorp aan

Vanaf april gaan Wehe-den Hoorn en Eenrum de uitdaging 'Sportdorp' aan. Op 1 april 2008, tijdens de startbijeenkomst in Siddeburen, hebben de aanwezige sportverenigingen en Dorpsbelangen van beide dorpen een intentieverklaring ondertekend om de uitdaging aan te gaan. Huis voor de Sport Groningen heeft het voor elkaar gekregen om één van de landelijke Proeftuinen 'Nieuwe sportmogelijkheden' naar het noorden te krijgen. Een driejarig project dat zich geheel richt op de plattelandskernen met haar kleinschaligheid. Daarbij wordt geanalyseerd in hoeverre een droom tot uitvoering kan worden gebracht. En hoe straks in vergelijkbare plattelandskernen in de provincie en zelfs in Nederland zo'n doel gesteld kan worden.

Droom wordt werkelijkheid
'Wat zou het mooi zijn wanneer samenwerkende (sport)verenigingen op een veilige, gezonde, centrale plek in het dorp dagelijks de hele dag een aanbod van sport en (beweeg)activiteiten verzorgen. Een gevarieerd sport- en beweegaanbod, voor iedereen in het dorp wat wils! En dit in een sportomgeving waar sportiviteit, gezondheid en respect worden nageleefd. Een sportplek waar elke inwoner een leven lang betrokken is; actief of als vrijwilliger. Sport wordt dóór de dorpsinwoners vóór de inwoners georganiseerd. Het sportaanbod wordt vernieuwd; voor een brede doelgroep, met nieuwe sportvarianten. Kortom: een Sportdorp'.

Sportdorp-manager
Per 1 mei is Dorien van Steen aangesteld als Sportdorp-manager. Ze gaat 2 dagen per week aan de slag. Haar werkplek is in de voetbalkantine van voetbalvereniging Eenrum. Zij is daar aanwezig op dinsdag van 9.00 - 12.00 uur en op donderdag van 16.00 - 20.00 uur. De Sportdorp-manager gaat samen met de sportverenigingen en andere lokale partijen onderwijs, welzijnsorganisatie, dorpsbelangen, etc. brainstormen over de mogelijkheden en behoeften. Tevens wordt er een behoeftepeiling uitgevoerd onder de inwoners. Uiteindelijk moet dat tot nieuw sportaanbod leiden.

De inwoners worden op de hoogte gehouden omtrent activiteiten Sportdorp (onder andere wordt er een actieve startbijeenkomst georganiseerd). Bent u geïnteresseerd in Sportdorp en/of wilt u meedenken/heeft u ideeën, dan kunt u contact opnemen met Sportdorp-manager Dorien van Steen, telefoonnummer: 0598- 323200/ 06-10040999 of stuur een e-mail naar: d.vansteen@huisvoordesportgroningen.nl.