Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum
28 maart 2008

Kunstenaars en Amnesty vieren van 1 - 9 april de vrijheid van meningsuiting met de expositie ART 'n Rights

Woensdag 9 april veiling kunstwerken ART'n Rights

Van dinsdag 1 april tot en met woensdag 9 april vindt ART 'n Rights plaats in het Centrum voor de Beeldende Kunst de Krabbedans en het hoofdgebouw van de TUe in Eindhoven. Gedurende dit evenement staat kunst in relatie tot mensenrechten centraal. Met een expositie, een lezing en een veiling viert Amnesty International samen met 40 Brabantse kunstenaars het 60-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM).

Kunstenaars

Amnesty wil met ART 'n Rights duidelijk maken dát het verdedigen van mensenrechten belangrijk is. In totaal werken 21 kunstenaars met een academische achtergrond mee aan het evenement. "Wie geïnteresseerd is in kunst of in mensenrechten, mag ART 'n Rights niet missen" vindt Massy Wahab. Hij is de gedreven persoonlijkheid achter dit project van Amnesty waarbij de vrijheid van meningsuiting inhoud én vorm krijgt. "Wat ART 'n Rights bijzonder maakt is de betrokkenheid van de kunstenaars bij de vrijheid van meningsuiting. Kunst en het recht op vrijheid van meningsuiting hangen met elkaar samen. Kunstenaars beseffen als geen ander dat het maken, tonen en verkopen van kunstwerken het beste mogelijk is in een vrije maatschappij, waarin de mensenrechten gewaarborgd zijn."

Lezing 60 jaar UVRM

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in achtergrondinformatie over 60 jaar mensenrechten organiseert Amnesty een lezing van Prof. dr. Cees Flinterman, honorair hoogleraar rechten van de mens. Deze vindt plaats op 2 april in de Blauwe Zaal van het Auditorium op de TUe in Eindhoven, van 11.45 tot 13.00 uur.

Eenmaal andermaal.
Op woensdag 9 april wordt een selectie van de geëxposeerde kunstwerken te koop aangeboden. De kunstwerken staan symbool voor het verdedigen van mensenrechten. Onder leiding van veilingmeester de heer Zadelhoff worden de kunstwerken op professionele wijze geveild. De gehele opbrengst gaat naar Amnesty International. De veiling duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in het Hoofdgebouw van de TUe. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u kijken op http://www.iamnesty.nl/kunst/ of www.amnesty.nl/artnrights.

Noot aan de redactie -