Ingezonden persbericht


WD BREIDT SUCCESVOLLE PASSPORT FAMILIE UIT MET

ELEGANTE MY PASSPORT ELITE

Draagbare USB-harde schijf met veel nieuwe features ideaal voor veeleisende mobiele consumenten

Amsterdam, 1 april 2008 - Western Digital Corp.® (NYSE: WDC) breidt zijn succesvolle portfolio van draagbare harde schijven voor consumenten uit met de nieuwe My Passport(TM) Elite(TM) Portable USB Drive. Dit nieuwe mobiele opslagapparaat is ontworpen om veilig en eenvoudig duizenden muziekbestanden, video's en/of foto's in stijl te kunnen meenemen. De WD My Passport Elite is beschikbaar in vier elegante kleuren en heeft naast veel nieuwe features een luxueus softtouch uiterlijk. Hierdoor is het apparaat eenvoudig vast te houden en stijlvol om te zien.

De WD My Passport Elite weegt slechts 142 gram en past in een broekzak of handtasje. De nieuwe externe harde schijf is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 250 GB of 320 GB. De stroomtoevoer van deze nieuwe drives verloopt via een USB-aansluiting. Dit maakt een externe stroomadapter overbodig. Voor pc's die het opladen via USB beperken, stelt WD een adapter beschikbaar.

"Digitale content is vandaag de dag net zo belangrijk als foto's opgeborgen in schoenendozen en rekken vol cd's", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur van de Branded Products Group van Western Digital. "Een apparaat waarop consumenten dierbare digitale zaken bewaren, moet iets persoonlijks uitstralen. Daarom hebben wij goed naar onze klanten geluisterd en deze My Passport Elite verrijkt met meer contentmanagementfuncties en een chique design."

De unieke features van de nieuwe My Passport Elite Portable USB Drive:
* capaciteitsmeter die aangeeft hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is;
* automatische back-upsoftware slaat door de gebruiker aangewezen mappen en bestanden automatisch en continu op;
* synchronisatiesoftware zorgt voor synchronisatie van veranderde gegevens en beschermt data met 128-bits encryptie;
* mogelijkheid om vergeten bestanden terug te halen van elke pc met MioNet® (alleen voor de Windows®-versie) en te kopiëren naar de My Passport Elite met MioNet. Dankzij de unieke MioNet Key(TM)-software kunnen gebruikers bestanden terughalen terwijl ze onderweg zijn;
* verkrijgbaar in de elegante kleuren brons, titanium, kobaltblauw en kersenrood;
* vijf jaar productgarantie;

* plug and play-optie met de gaming-consoles Microsoft® Xbox 360 en Sony® PlayStation 3. Dit maakt het uiterst eenvoudig om muziek af te spelen en foto's en video's op tv te bekijken.

De WD My Passport Elite Portable USB Drives zijn verkrijgbaar bij (online) verkooppunten van Western Digital en via de eigen webwinkel (www.shopwd.com). De adviesprijs van de WD My Passport Elite met 250 GB is ongeveer 149 euro en van de 320 GB-versie ongeveer 179 euro (genoemde prijzen zijn incl. btw).

Productinformatie en foto's van de WD My Passport Elite Portable USB Drives zijn beschikbaar op http://www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?DriveID=408.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht