Politie Amsterdam-Amstelland



Gewonde na schietpartij Jasonstraat / Jasonstraat (01/04/08)

Bij een schietincident in de Jasonstraat is maandagavond rond tien uur een man gewond geraakt. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht voor zijn verwondingen. Het onderzoek over de toedracht loopt nog. Bureau Opsporing van district Zuid leidt het onderzoek. Man zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen / Ookmeerweg (01/04/08)

Bij een aanrijding op de Ookmeerweg is maandagmiddag rond 16.00 uur een bromfietser zwaargewond geraakt. De man reed naast een vrachtwagen toen de chauffeur een manoeuvre naar rechts maakte. Daardoor kwam de twee met elkaar in botsing, waarna de bromfietser ten val kwam. Het slachtoffer was bij kennis en aanspreekbaar, maar werd vanwege zijn zware verwondingen toch naar een ziekenhuis overgebracht. Tegen de vrachtwagenchauffeur is een proces-verbaal opgemaakt. Aanhouding auto-inbrekers na tip getuige / Amstelveenseweg (01/04/08)

Een 31-jarige man uit Hoofddorp en een 30-jarige Amsterdammer zijn maandagavond aangehouden omdat ze worden verdacht van inbraak in verschillende auto's op de Amstelveenseweg. Een alerte getuige tipte de politie met de kentekengegevens en een goed signalement van de twee verdachten. Hierna konden de twee worden gearresteerd op de De Boelelaan.

Rond acht uur kwam de melding dat de mannen hadden ingebroken in een aantal auto's en weg waren gereden met een andere auto. Surveillerende agenten ontdekten het voertuig en konden de bestuurder tot staan brengen op de De Boelelaan. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.