Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Steelcase introduceert 32 Seconds

Innovatieve en duurzame stoel, geschikt voor elke lichaamsvorm

Amsterdam, 1 april 2008 Goed zitten is belangrijk. Een comfortabele stoel helpt ons de dag door, zorgt dat we ons beter voelen en beter presteren. Niettemin vindt 42 procent van de Europese managers dat hij niet goed zit op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van IPSOS en Steelcase. Steelcase komt nu met een nieuwe stoel die voldoet aan alle individuele eisen: de 32 Seconds.

De toenemende diversiteit aan mensen vereist stoelen die geschikt zijn voor verschillende lichaamsvormen. 32 Seconds is een stoel voor iedereen, onafhankelijk van zijn of haar bouw. Dankzij een aantal makkelijk te bedienen instellingen is 32 Seconds geschikt voor 97 procent van de Europese kantoorwerkers, zegt Serena Borghero, marketing manager bij Steelcase Benelux.

De nieuwe stoel zorgt voor een uniek comfort in de lendenstreek en een permanente ondersteuning van de onderrug, waardoor rugklachten worden voorkomen. Dankzij de ronde vorm geeft de rugleuning de hele dag een constante steun, alsof twee handen de lendenen ondersteunen. De rugleuning is gemaakt van een flexibel soort kunststof, dat werkt als de tussenwervelschijven, waardoor de lendenstreek ondersteund wordt. Het materiaal verslapt niet en komt altijd in de uitgangspositie terug.

De stoel is geschikt voor elke werkvorm en werkwijze. Of het nu gaat om individueel werk, teamwerk, vergaderingen of formele bijeenkomsten. 32 Seconds is een stoel voor veeleisende activiteiten waarbij gedurende langere tijd wordt gezeten en geconcentreerd wordt gewerkt, aldus Borghero. Als stoel voor bezoekers kan de 32 Seconds worden gebruikt in de sledestand of op vier poten met of zonder zwenkwieltjes, met of zonder armleuningen, stapelbaar, of niet.

In 32 seconden monteren

De 32 Seconds voldoet aan strenge milieunormen. De stoel is voor 99 procent recyclebaar en kan in 6 minuten met normaal handgereedschap uit elkaar worden gehaald. Zorg voor de planeet betekent niet automatisch dat ons leven daardoor ingewikkelder wordt. Het monteren van de 32 Seconds duurt, jawel, 32 seconden , aldus Borghero.

Ook aan de verpakking wordt gedacht. Met de 32 Seconds introduceren we onze nieuwe Eco-Smart+ verpakking, merkt Borghero op. Hiermee wordt de omvang met 50 procent verminderd. Dat leidt tot doelmatiger transport, lagere CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik. De nieuwe Eco-Smart+ verpakking vermindert het brandstofverbruik met 100.000 liter en de CO2-uitstoot met 345 ton per jaar. Daarnaast zal Steelcase starten met het Cradle to Cradle-certificeringproces door MBDC. Steelcase was de eerste organisatie ter wereld met het Cradle to Cradle(C2C)- certificaat. Zij ontvingen het certificaat voor de Think stoel. Het bedrijf heeft nu meer C2C-cerficaten dan elk ander bedrijf, in welke branche dan ook.

32 Seconds is leverbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De stoel is ontworpen door het Steelcase Design Team in samenwerking met C10 Design en Development, een studio voor industrieel ontwerp in Haarlem. De 32 Seconds stoel voldoet aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) voor arbomanagement.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche.

Elk Steelcase product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van ontwerp tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, hergebruik en het einde van de levenscyclus. Het bedrijf lanceerde het eerste Cradle to Cradle product ter wereld; de Think stoel.

Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De omzet in boekjaar 2007 was ongeveer $3,1 miljard.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Afbeeldingen zijn op aanvraag beschikbaar

Links uit het persbericht:

IPSOS: http://www.ipsos.com/

Steelcase: http://www.steelcase.com

instellingen: http://www.steelcase.com/bl/files/fe6d37472c024db6be780e04d55713b4/Brochure%20EN.pdf

MBDC: http://www.mbdc.com/

C10 Design en Development: http://www.c10.nl/home-1.html

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV
Maartje van Oeveren
T 020 421 0565
F 020 638 8417
E maartje@l-dj.nl