Time : 11:08:32
Date : 01 April 2008
Sender Name: d.com.press bvba

Belnet verbindt instellingen hoger onderwijs via GbE met het internet

Turnkey oplossing van Arcadiz Telecom biedt 100x snellere toegang tot het internet

Leuven --- Arcadiz Telecom maakte vandaag bekend dat het zijn turnkey oplossing voor een glasvezelnetwerk om instellingen van het hoger onderwijs in België met het internet te verbinden met succes heeft geïmplementeerd.

Het nieuwe optische Metro Ethernet transmissienetwerk verbindt 17 instellingen uit het hoger onderwijs via Gigabit Ethernet (GbE) via optisch vezel met de belangrijke points of presence (pop) van de nieuwe Belgnet 10G backbone. Hierdoor weet de wetenschappelijke gemeenschap zich verzekerd van betrouwbare en snelle connectiviteit met het internet.

De turnkey oplossing van Arcadiz Telecom omvat zowel design en installatie als eerste- tot derdelijns 24x7 on-site onderhoud. "Arcadiz Telecom heeft een uitermate betrouwbare en volledig flexibele oplossing ontwikkeld die niet alleen een 100x snellere verbinding met het internet waarborgt, maar ook een heel duidelijke diagnose in geval van problemen mogelijk maakt, waardoor de exploitatiekosten bijzonder lag blijven", zegt Jan Torreele, technisch directeur van Belnet.

Het netwerk wordt beheerd via een client server Network Managing System (NMS) en kan van op afstand worden gediagnosticeerd en omvat een early warning systeem.

Veilig en betrouwbaar dataverkeer wordt voor heel wat organisaties een kritisch probleem. "Als preferred partner van het leeuwendeel van de grote leveranciers op de markt en als leverancier van tal van operatoren, staat Arcadiz Telecom bijzonder sterk in dit snelgroeiende segment. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij bovendien oplossingen op maat voorstellen die een antwoord bieden op de eisen en behoeften van onze klanten, vandaag zowel als in de toekomst", zegt Jos Vermeylen, Arcadiz Telecom.

Voor meer informatie
Marc Vandeputte, Marketing and Business Development Manager Arcadiz Telecom
T +32 16 392 692
marc.vandeputte@arcadiz.com

Veerle Custers
external communication manager
BELNET
T: +32 2 790 33 33
E: veerle.custers@belnet.be

Over Arcadiz Telecom
Arcadiz Telecom, een privé-onderneming met hoofdkwartier in Leuven (België), is gespecialiseerd in high-end diensten en systemen op maat voor de pan-Europese en Centraal-Aziatische carrier-, mobiele en ISP-markt. Arcadiz Telecom ontwikkelt en implementeert ook oplossingen op maat voor eindgebruikers zoals ziekenhuizen, financiële instellingen en andere organisaties voor wie een betrouwbaar en veilig transport van grote hoeveelheden data over grote afstanden belangrijk is.

Arcadiz Telecom kan bogen op ruime ervaring in de sector, op jarenlange ervaring inzake engineering, netwerk design, en werkt al jarenlang samen met toonaangevende leveranciers. Dat alles stelt Arcadiz Telecom in staat om best-of-class oplossingen te ontwikkelen die zelfs aan de meest strenge eisen van de klant voldoen.

Arcadiz Telecom biedt een ruime gamma van geavanceerde oplossingen, gaande van transmissie via optische vezels (inclusief CWDM, DWDM, SDH en Metro-Ethernet oplossingen), UMTS-gerelateerde oplossingen voor mobiele operators en digital broadcast video transmission (DVB) voor kabeloperatoren en off-network oplossingen voor internationale carriers.

Voor meer informatie over Arcadiz Telecom, zie www.arcadiz.com

Over BELNET - "Het netwerk van kennis"
BELNET is een overheidsinstelling met afzonderlijk beheer binnen het federale department Wetenschapsbeleid. BELNET levert internettoegang met zeer hoge bandbreedte aan Belgische onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en overheidsdiensten. Ruim 550.000 eindgebruikers benutten bandbreedtes tot 2,5 gigabit per seconde; zowat duizendmaal sneller dan de internettoegang voor consumenten.

Referenties zijn alle universiteiten en de meeste hogescholen in België, het computernetwerk van de Federale Overheidsdiensten (FedMAN), alle federale wetenschappelijke instellingen, de grootste openbare
onderzoekcentra en allerlei overheidsadministraties. BELNET biedt hoogwaardige internettoegang met beveiligingscontrole via het CERT ('Computer Emergency Response Team') en een rechtstreekse verbinding met wereldwijde onderzoeksnetwerken, waaronder het Amerikaanse Internet2 en het Europese Géant. Internetpionier BELNET werd in 1993 opgericht op initiatief van het Federale etenschapsbeleid.

Het netwerk bevordert onderzoek, opleiding en wetenschappelijke samenwerking.

Meer info op http://www.belnet.be en http://cert.belnet.be

URL: http://www.arcadiz.com http://belnet.be
http://cert.belnet.be

Link to Press Release - UK Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL