Ingezonden persbericht


Unisys ECM-marktleider in non-profit sector volgens onafhankelijk onderzoek

Onderzoek Strategy Partners toont aan dat Unisys marktleider is in Enterprise Content Management voor de publieke sector

Schiphol-Rijk, 1 april 2008 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) is volgens onafhankelijk onderzoek van Strategy Partners Nederland BV de belangrijkste systeemintegrator in Enterprise Content Management voor de non-profit sector. In het rapport 'ECM Marktoverzicht en Posities tot eind 2007' maakt Strategy Partners duidelijk dat Unisys in de non-profit sector de voornaamste systeemintegrator is met 18 procent marktaandeel.

Volgens de onderzoekers is onder de lokale overheden het aandeel van Unisys 23 procent en bij de centrale overheid 17 procent. In de totale markt voor ECM - non-profit en profit - neemt Unisys een gedeelde vierde plaats in met een marktaandeel van 9 procent.

"We zijn trots op deze vooraanstaande positie in de ECM markt," zegt Ton van Setten, Director Netherlands, Public Sector. "Dit resultaat bevestigt onze strategische keuze voor flexibele architecturen die aansluiten op processen binnen organisaties. Unisys maakt hierbij gebruik van standaarden en ook steeds vaker van open source software."

Voor het onderzoek heeft Strategy Partners in een inventarisatie gekeken naar de installed base en ECM projecten. 950 Project engagements werden beoordeeld, waarvan 600 in de profit sector en 350 in de non-profit sector.

###

Over Strategy Partners Nederland BV

Strategy Partners is een innovatieve Europese marktresearch en strategie-advies organisatie voor specifieke document gerelateerde segmenten van IT markt. Onze expertise dekt de totale document en content waardeketen van Document & Data Capture, Content en Business Proces Management, Communicatie en Output Management, Document Proces Outsourcing en Content Enabled Applicaties. We leveren klantgerichte en resultaat gedreven, pragmatisch en direct uitvoerbare adviezen die organisaties daadwerkelijk helpen bij de definitie en uitvoering van document en content gerelateerde strategieën. Dit voor leveranciers van produkten en diensten en voor gebruikerorganisaties. Onze onderzoek- en adviesdiensten ondersteunen bedrijven die betrokken zijn bij mergers/acquisities en strategische allianties. Er zijn kantoren in: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en de USA.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.