Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 1 april 2008

Omron Europe B.V. neemt Yelland Control over van Powertech

Omron Electronics (Pty) Ltd. verkoopt besturingssystemen op de Zuidafrikaanse markt

Omron Europe B.V. en Power Technologies Ltd. (Powertech), een dochteronderneming van de JSE-genoteerde Altron Group, hebben bekendgemaakt dat Omron Electronics het bedrijf Yelland Control op 1 april 2008 van Powertech overneemt. De acquisitie omvat alle activiteiten van Yelland inclusief personeel en activa. Yelland Control wordt samengevoegd met Omron Electronics (Pty) Ltd, een volledige dochteronderneming van Omron Europe B.V., dat op 1 mei 2007 met haar activiteiten van start ging. Het bedrijf zal zich bezighouden met de verkoop en service van Omron's besturingsapparatuur in Zuid-Afrika.

Het besluit van Omron om Yelland Control over te nemen werd ingegeven door de toenemende wereldwijde technologische ontwikkelingen op het gebied van industriële automatisering. Daarnaast wilde Omron een betere toegang tot de Afrikaanse markt hebben door een directe vertegenwoordiging in Zuid-Afrika op te zetten. Omron is ervan overtuigd dat de overname bijdraagt aan een nog betere ondersteuning van de lokale afnemers op het gebied van industriële automatisering en en detectie.

Yelland Control is al 40 jaar partner van Omron en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de Zuidafrikaanse automatiseringsmarkt. Omron Electronics (Pty) Ltd, waarin Yelland geïntegreerd wordt, biedt zijn klanten een volledig gamma van besturingsproducten, waaronder sensoren, meet-, regel- en bewakingscomponenten, besturingsapparatuur (PLC's, HMI, motion control, frequentieregelaars, servosystemen), netwerksystemen en alle daarmee samenhangende diensten als technische ondersteuning en service.

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze transactie zowel in het belang is van Yelland Control als groeiende onderneming en voor onze klanten in de regio", zei Norbert Claussen, CEO van Powertech, tijdens een toelichting. "Wij bedanken de leiding van Yelland Control en haar klanten voor hun loyale steun in de afgelopen decennia en wensen de nieuwe Omron-onderneming veel succes."

De afnemers van de versterkte Omron-organisatie bevinden zich voornamelijk in de voedingsmiddelenindustrie, de verpakkingsindustrie, de mijnbouw, de automobielindustrie en in de industrieën, die zich bezighouden met veiligheidstoepassingen. De Zuidafrikaanse markt groeit sterk en heeft veruit de beste bedrijfsinfrastructuur in Afrika. De mijnbouw en de industriezone rond Johannesburg en de automobielindustrie in Durban worden gezien als de belangrijkste afzetgebieden voor Omron. De verwachting is, dat Omron Electronics (Pty) Ltd zich een belangrijke positie kan verwerven in het gedeelte van Afrika ten zuiden van de Sahara.


---



Ingezonden persbericht