Ingezonden persbericht


Persbericht

'Vliegsokken' X-Socks Air Travel:
Tégen vermoeide en opgezwollen voeten, vóór een uitgerust gevoel

Amsterdam, april 2008 - Ruim 25 miljoen passagiers (bron: CBS) stapten vorig jaar in Nederland voor een korte of lange reis op het vliegtuig. Wedden dat een groot deel niet de Air Travel sokken van X-Socks aanhad. Jammer, want de X-Socks Air Travel-sokken zijn voorzien van een zogeheten 'Smart Compression zone' die de strijd aangaat met vermoeide en opgezwollen voeten en zelfs een forse hulp is bij het voorkomen van het 'Economy Class Syndroom', beter bekend als trombose.

'Vliegsokken' voor goede doorbloeding
Deze zeer comfortabele sok, van het internationaal veel tests winnende X-Socks, zorgt er tijdens lange periodes van zitten in het vliegtuig (maar ook in de auto bijvoorbeeld) voor, dat de doorbloeding van de onderbenen extra wordt ondersteund. De combinatie van het verschil in compressie in de lange schacht van de sokken, de circulatie van de lucht in de sokken door het beroemde ademende AirConditioning kanaal en het ondersteunende materiaal zorgen voor een gefaseerde drukverdeling op de onderbenen en een optimale ondersteuning. Het uiterst positieve resultaat: minder last van vermoeid aanvoelende benen en een uitgerust gevoel na een lange reis in vliegtuig of auto. Dankzij de betere doorbloeding helpen deze 'vliegsokken' ook de kans op trombose in de onderbenen te verminderen.

Wetenschappelijk materiaalonderzoek
Net als de andere X-Socks modellen zijn ook deze onopvallende zwarte AirTravel sokken voorzien van de zachte anti-bacteriële vezel Skin-Nodor vezel. X-Socks is het uiterst functionele sportmerk van het Zwitserse X-Technology. De Zwitsers, die telkens weer op wetenschappelijke basis en materiaalonderzoek grote prestaties leveren, zorgen zo steeds voor exclusieve producten. X-Socks geeft op al haar modellen 2 jaar garantie, óók op slijtage. De X-Socks Air Travel zijn verkrijgbaar voor E 17,95. Kijk voor meer informatie en verkooppunten op www.x-socks.nl.

X-Socks is het uiterst functionele sportmerk van het Zwitserse X-Technology. De Zwitsers, die ook telkens weer op wetenschappelijke basis presteren en tegelijkertijd op het gebied van materiaalonderzoek actief zijn, beloven hun klanten steeds exclusieve producten, die door hun echte innovaties en door hun bijzondere kenmerken overtuigd zijn. Kenmerkend voor de X-Socks is het temperatuurverloop bij de sokken die vergelijkbaar is met dat bij blote voeten. Dankzij het AirConditioningChannel kan de warmte snel naar de oppervlakte en naar buiten worden afgevoerd. Bij iedere pas wordt niet alleen warme, vochtige lucht afgevoerd maar er stroomt ook droge, verse lucht de schoen weer in. www.x-socks.nl.