Ingezonden persbericht


Persinformatie

Nieuwe Generatie Goodyear RunOnFlat: bandentechnologie voor de toekomst

Goodyear presenteert met trots de nieuwe generatie RunOnFlat bandentechnologie, die talrijke voordelen biedt voor de consument en het milieu, waarondern verbeterd comfort, minder gewicht en rolweerstand en een lagere CO2-uitstoot.

Goodyear's nieuwe generatie RunOnFlat technologie bevindt zich momenteel in de goedkeurigsfase voor de eerste montage bij toonaangevende automerken.

Rekening houden met het milieu: minder brandstof en CO2

Goodyear's nieuwe generatie RunOnFlat bandentechnologie zorgt voor extra comfort, maar beschikt tevens over een lagere rolweerstand, die voor een geringer verbruik en minder CO2-uitstoot zorgt. De nieuwe generatie RunOnFlat banden helpen autofabrikenten om auto's op de markt te brengen die voldoen aan de lagere CO2-limieten die de Europese autoriteiten willen opleggen.

Met RunOnFlat banden is er geen reservewiel of krik meer nodig. Dit verschaft ruimte voor bagage, vermindert de kosten en spaart gewicht, hetgeen tot een betere brandstofeconomie leidt.

RunOnFlat technologie met 'bio'-vulstof

Goodyear is momenteel ook bezig met de ontwikkeling van een RunOnFlat band met ultralage rolweerstand met milieuvriendelijke materialen. Voor dit prestigieuze project werkt Goodyear nauw samen met twee onderzoekspartners: het Italiaanse onderzoeksbedrijf Novamont en de Duitse autofabrikant BMW. Een van de belangrijkste taken is de ontwikkeling van een nieuwe 'bio' vulstof als een alternatief voor traditionele vulstoffen in banden. Deze nieuwe vulstof, die gemaakt zal worden uit hernieuwbare grondstoffen zoals graan, zullen een belangrijke invloed op het milieu hebben en leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot tijdens het productieproces.

Veiligheid en mobiliteit

Goodyear RunOnFlat banden geven automobilisten de mogelijkheid om te blijven rijden bij een lekke band of een klapband, waardoor ze gelegenheid hebben om naar huis te rijden of naar een reparatiewerkplaats dankzij de mogelijkheid om nog 80 kilometer te kunnen rijden met een snelheid van 80 km/h - zelfs op een volledig luchtloze band. Goodyear's RunOnFlat band maakt op effectieve wijze een eind aan het lastige wisselen van een band bij passerend verkeer of een zoektocht naar een reservewiel in de kofferbak in de stromende regen.

Veel belangstelling voor RunOnFlat
Der afgelopen jaren is Goodyear's RunOnFlat een van de toonaangevende veiligheidstechnologieën geweest waarmee automobilisten de volledige controle over hun voertuig konden behouden in geval van een lekke band of een klapband. De interesse in de technologie groeit nog steeds: Goodyear verkocht meer dan 2,5 miljoen RunOnFlat banden in 2007, en de markt voor eerste montage geeft de toon aan voor deze innovatieve technologie.

Nieuwe generatie RunOnflat
Door rekening te houden met specifieke consumenteneisen en belangrijke milieuvraagstukken, is Goodyear's nieuwe generatie RunOnFlat technologie geëvolueerd om tegemoet te komen aan de specifieke eisen van de hedendaagse auto-industrie: van flexibele designwensen tot uitdagingen op het gebied van mobiliteit. Goodyear levert aan een op de drie auto's die deze technologie toepassen.

Over Goodyear
Goodyear is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. De onderneming heeft circa 70.000 mensen in dienst en vervaardigt zijn producten in meer dan 60 fabrieken in de 26 landen over de wereld.

Goodyear's innovaties zijn al meer dan 100 jaar toonaangevend in de auto-industrie. Goodyear is pionier op het gebied van de innovatieve veiligheidstechnologie die bekend staat als RunOnFlat, waarmee de automobilist zijn reis kan voortzetten ondanks een lekke band. Goodyear is de marktleider op het gebied van runflat banden, met verschillende toepassingen op BMW's, de veelgeprezen Mini, sportieve Mercedes-Benz modellen, op de legendarische Amerikaanse sportauto Corvette en andere merken. In 2007 leverde Goodyear meer dan 2,5 miljoen RunOnFlat banden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ed van Proosdij, Sales Support Manager Goodyear Banden, tel. 030-6015913

Zie ook www.goodyear.nl


---- --