Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

**Geschikt voor onmiddellijke publicatie**

Eindhoven, 10 maart 2008

Business Intelligence Event & Career Day 2008: BI, de hype voorbij

Het is rumoerig in het Business Intelligence (BI) Landschap. Lange tijd leek BI meer een hype dan een begrip. Nu niet meer, BI is volwassen geworden. Steeds meer organisaties ondervinden het belang en strategisch nut van BI toepassingen als intergraal onderdeel van het management proces. BI betaalt zich terug in klinkende munt. Dat blijkt ook door de aandacht die de grote ICT Leveranciers op BI vestigen. De eindgebruikers markt is er nu rijp voor en overnames in BI land zijn nu orde van de dag. Het jaarlijkse BI Event speelt in op deze ontwikkelingen met een interactief programma over de laatste trends.

BI Event & Career Day 2008
Op 1 april 2008 wordt wederom het jaarlijkse BI event georganiseerd in het auditorium van de TU Delft. Dit jaar heeft het jaar event een nieuw element, namelijk de BI Career Day (BCD). De BCD richt zich op derde en vierde jaar studenten HBO en WO en wil hen laten kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen in BI toepassingen maar ook de kracht van Business Intelligence in de verschillende bedrijfstakken.

Congresprogramma
Het congresprogramma van het BI Event staat in het teken van best practices, dashboards & enterprise search, gedrag & competenties en corporate performance management. Sprekers komen onder meer van - Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Interpolis, ProRail, Kin Machinebouw, Ahold, DSM Innovation, Passionned, managing Partner, Hanze Hogeschool, RTL Nederland, Universiteit Nijenrode.

Wie is dit jaar de slimste organisatie?
Onlangs zijn de genomineerden voor de BI Award 2008 bekendgemaakt door de jury, te weten Interpolis, Ahold, ProRail, Kin en DSM. Zij gaan voor de titel 'Nederlands slimste' De uitreiking is op 1 april a.s. op de TU Delft tijdens het BI Event & Career Day 2008

De nominaties zijn vastgesteld uit ruim honderdtwintig organisaties. De organisaties zijn over een periode van twee maanden onderzocht op ruim zestig aspecten die volgens de jury van doorslaggevend belang zijn voor creëren van een intelligente organisatie. Het achterliggende model wijst er overigens ook op dat investeringen in een slimme organisatie zich in klinkende munt kunnen uitbetalen: intelligente organisaties behalen betere (financiële) resultaten.

Organisaties raken, naarmate ze organisch groeien of samensmelten, steeds verder verwijderd van intelligent ondernemerschap. Het nemen van beleidsbeslissingen en het bijsturen van de dagelijkse praktijk blijkt steeds moeilijker te gaan. "Bedrijven die overtuigd investeren in BI kunnen significant beter reageren op actuele marktontwikkelingen, fluctuaties in het personeelbestand en, beinvloedt door allerlei hypes, individuele klantbehoeften." aldus Gerard Struijf, senior manager PricewaterhouseCoopers en bestuurslid van de CRM Association.

Juryvoorzitter Leo Kerklaan en auteur van de beststeller 'De cockpit van de organisatie': "De nominaties dienen als voorbeeld voor andere bedrijven. Het intensief gebruik van relevante stuurinformatie voor analyse, actie en het volgen en uitvoeren van de strategie, is nog lang geen gemeengoed in Nederland. Uit het laatst gehouden landelijk onderzoek blijkt ook dat we nog een lange weg te gaan hebben, de gemiddelde score op de vragenlijst is slechts een 4,5 op een schaal van 1 tot 10. Deze bedrijven zitten daar ruim boven!"

Op het BI Event & Career Day van dinsdag 1 april aanstaande strijden vier genomineerden om de eerste plaats en de hoofdprijs, een prachtige bronzen uil van beeldend kunstenaar Bert Denneman.

Voor meer informatie www.bicongressen.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht