Gemeente Haren

Groenstructuurplan Dilgt Hemmen Essen

27/03/2008

Uitnodiging voor de tweede informatieavond op dinsdag 1 april 2008 in de bibliotheek van 't Clockhuys aan Brinkhorst 3 te Haren. Deze avond begint om 20.00 uur.

Waarom een groenstructuurplan?

De gemeente is bezig met het opstellen van een Groenstructuurplan voor het gebied Dilgt, Hemmen en Essen. Aanleiding voor het opstellen van het groenstructuurplan is de woningbouwopgave die de gemeente moet realiseren in dit gebied. Het dient als onderlegger voor de te ontwikkelen woningbouwlocaties en zal daarmee de groene en blauwe waarden zoveel behouden en versterken. Hierbij kijken wij niet alleen niet naar de groene en blauwe (water) elementen binnen de te ontwikkelen woningbouwlocaties, maar ook hoe de groene en blauwe elementen binnen en buiten deze gebieden belangrijke structuren kunnen vormen. Het groenstructuurplan stellen we op binnen de randvoorwaarden zoals die onder andere zijn gesteld in het Landschapsontwikkelingsplan en het Integraal Ontwikkelingsplan DHE.

Tweede informatieavond tijdens het planproces

Bij het opstellen van een groenstructuurplan willen wij zoveel mogelijk instanties en inwoners betrekken. Op 5 maart heeft u kunnen meedenken en praten over de invulling van dit plan. Uw inbreng van de avond hebben we geprobeerd te verwerken in een concept groenstructuurplan dat wij aan u willen presenteren. U bent van harte welkom op de tweede informatieavond op dinsdag 1 april in de bibliotheek van 't Clockhuys aan Brinkhorst 3 te Haren. De avond begint om 20.00 uur.