Klanten De Ruiter Seeds hebben baat bij verkoop bedrijf aan Monsanto

BERGSCHENHOEK, Nederland, March 31 /PRNewswire/ --
- Versnelde ontwikkeling van groenterassen voor de beschermde teelt

Zaadveredelingsbedrijf De Ruiter Seeds, in Nederland gevestigd in Bergschenhoek, heeft overeenstemming bereikt over de voorgenomen verkoop van de onderneming aan Monsanto. De Ruiter Seeds wordt Monsanto's 'centre of excellence' voor groentezaden voor de beschermde teelt. De Ruiter Seeds krijgt toegang tot technologie die tot de beste van de wereld behoort. De Ruiter Seeds behoudt haar eigen merknaam en organisatie.

Biense Visser, Algemeen directeur van De Ruiter Seeds, spreekt van een belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze toekomst en die van onze klanten het best gebaat is bij de verkoop aan Monsanto. Monsanto behoort tot de absolute wereldtop als het gaat om veredelingstechnologieën. Dankzij de toegang tot de geavanceerde technologieën krijgt De Ruiter Seeds de mogelijkheid om onze positie binnen de groentezadenmarkt voor de beschermde teelt te versterken. Bovendien krijgen we versneld toegang tot markten in Azië en Zuid-Amerika."

Voor Kerry Preete, Directeur van Monsanto's groentezadendivisie, is De Ruiter Seeds de eerste keus: "De Ruiter Seeds staat al jarenlang aan de top als het gaat om de veredeling en productie van kwaliteitszaden voor de beschermde teelt van tomaat, paprika, komkommer en meloen. De Ruiter Seeds wordt Monsanto's 'centre of excellence' voor groentezaden voor de hoogwaardige beschermde teelt. Monsanto's groentezadendivisie bedient de teler en diens klanten met drie gespecialiseerde ondernemingen. De Ruiter Seeds voor groentezaden voor de hoogwaardige beschermde teelt, Seminis voor de groentezaden voor de vollegrondsteelt en de International Seed Group, Inc. (ISG) bedient klanten voor enkele specifieke marktsegmenten."

Biense Visser blijft aan als Algemeen Directeur van De Ruiter Seeds. "Onze organisatie en merknaam blijven behouden. De interesse van Monsanto is daarom tevens een groot compliment aan onze organisatie en medewerkers." De Ruiter Seeds is sinds de oprichting in 1945 uitgegroeid van een familiebedrijf tot een wereldwijde familie van bedrijven dicht bij de klant met ruim 900 medewerkers in 15 landen. "De groei is fantastisch, maar de concurrentie is enorm en de vraag naar investeringen wordt steeds groter. Monsanto is bereid om veel in ons bedrijf en medewerkers te investeren, zodat wij onze leidende positie in de markt voor de beschermde teelt kunnen versterken."

De directie en professionals blijven hetzelfde. De specialistische kennis en manier van werken van De Ruiter Seeds zijn de basis voor het succes van het bedrijf en daarom belangrijk voor Monsanto. Deze overname versterkt De Ruiter Seeds en versnelt de ontwikkeling van nieuwe rassen met vernieuwende eigenschappen, ten gunste van de klanten en de sector.

De Ruiter Seeds werd bij deze transactie bijgestaan door Evercore Partners, Allen & Overy en PricewaterhouseCoopers.

Over Monsanto

Monsanto is nummer één in de wereldwijde levering van op technologie gebaseerde oplossingen en producten die boeren en telers helpen de productiviteit en voedselkwaliteit te verbeteren. Kijk voor meer informatie op de website http://www.monsanto.com.

Over De Ruiter Seeds

De Ruiter Seeds veredelt, produceert en verkoopt hybride groentezaden voor de hoogwaardige groenten tomaat, komkommer, paprika, meloen, aubergine en rootstock. De Ruiter Seeds is één van de topveredelingsbedrijven in de wereld. Kijk voor meer informatie op de website http://www.deruiterseeds.com.

Contact: Media: Marleen van Balkom, De Ruiter Seeds, +31(0)10-5292-674.