Universiteit Utrecht


Voordrachten cyclus: âOpvoeding als spiegel van de beschavingâ

Wat is opvoeding nu eigenlijk en vooral: wat zou het moeten zijn? Wat is het doel, wie is verantwoordelijk, welke middelen zijn geschikt en geoorloofd? Acht prominente Nederlandse wetenschappers en een Vlaamse schrijfster zullen op negen achtereenvolgende dinsdagavonden, te beginnen op 5 februari 2008, proberen een antwoord te geven op deze vragen.

Op dinsdag 1 april spreekt Anne Provoost, schrijfster van o.a. âMijn tante is een grindewalâ en âVallenâ, met als onderwerp âHet kinderboek als opvoederâ. Anne Provoost is genomineerd voor de long-list van de Libris Literatuur Prijs 2008 met haar boek âIn de zon kijkenâ uitgegeven door Querido.

'Onder de hersenpan van een kind is veel plaats, mega-kei veel méér dan we meestal denken, zo veel zelfs dat het gebruik van een toverstaf om problemen op te lossen meestal niet nodig is.' (Anne Provoost in haar Annie M.G. Schmidt-lezing georganiseerd door de Stichting Lezen, juni 2003)

Studenten kunnen zich opgeven via Osiris. Voor overige belangstellenden zijn de lezingen vrij toegankelijk. Meer informatie over de sprekers en hun onderwerp: www.fss.uu.nl/spiegel. Inlichtingen: Madelon Pieper, m.pieper@uu.nl, tel. 030 253 1484.


01-04-2008, 20:00 - 21:30 uur Senaatszaal, Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.