Ingezonden persbericht


Persbericht

Mendix Magazine Production Portal succesvol bij Sanoma Uitgevers

Webservices-oplossing stroomlijnt productie- en distributieproces

Rotterdam, 1 april 2008 - Sanoma Uitgevers heeft voor de stroomlijning van het productie- en distributieproces van haar tijdschriften gekozen voor de software van Mendix om de Magazine Production Portal te bouwen. Deze op webservices gebaseerde oplossing ondersteunt het gestructureerd en eenduidig samenstellen van productieopdrachten voor meer dan 80 tijdschriften, deels door automatisch configureren en deels door de verschillende disciplines gestructureerd te laten samenwerken. Uiteindelijk resultaat is een volledig gestandaardiseerde en geautomatiseerde communicatie naar de drukkers, afwerkers en distributeurs. Magnus Technology Services, dat veel ervaring heeft in de mediabranche, verzorgt de implementatie en realisatie.

Sanoma Uitgevers is met de software van Mendix in staat geweest om snel en kostenefficiënt een Magazine Production Portal te bouwen, én uit te bouwen met extra functionaliteiten. Door het gebruik van de Mendix Magazine Production Portal automatiseert Sanoma de volledige configuratie van de productieopdrachten van tijdschriften, zoals het druktechnische proces, het afwerkproces en het distributie- en logistieke proces in één overzichtelijke portal. De gegevens worden uit het onderliggende SAP-systeem verzameld en vervolgens deels automatisch en deels door tussenkomst van de verschillende disciplines eindgebruikers per tijdschrift in de portal geconfigureerd. Alle betrokken partijen ontvangen voor elk afzonderlijk tijdschrift de relevante gegevens in XML-formaat - gegevens zoals papiersoort, aantal uitgaven per blad, banderoles en sealgegevens. Na configuratie worden de data direct teruggeschreven naar het SAP-systeem waarin alle gerelateerde in- en verkoopinformatie automatisch wordt verwerkt.

"Alle communicatie rondom de productie en distributie van tijdschriften gebeurt nu vooral via telefoon, fax en e-mail," aldus Mendix CEO Derek Roos. "Dit was tot nu toe beperkt gestandaardiseerd en niet gekoppeld aan de overige automatiseringssystemen. Onze oplossing legt als het ware een digitale laag tussen het onderliggende SAP-systeem en data die naar drukker, afwerker en distributeur gaan. Door de productieopdrachten via webservices te standaardiseren wordt de kans op misinformatie en -communicatie drastisch teruggebracht en de hele keten gestroomlijnd."

Hubert Grim, Information & Organisation Manager bij Sanoma Uitgevers: "De productie van tijdschriften is een complex proces. Ondanks dat we al een portal hadden, gebeurde er nog veel handmatig. De communicatiestromen en aftikmomenten met alle leveranciers zijn gigantisch en daardoor foutgevoelig. Mendix en Magnus hebben in een proof of concept bewezen dit proces vakkundig en adequaat te kunnen doorgronden en boden ons met de software voor de Mendix Magazine Production Portal de ideale oplossing. Hun snelheid, flexibiliteit en branchekennis hebben daarbij de doorslag gegeven. We werken nu met de Magazine Production Portal en de resultaten zijn positief. Met de software van Mendix hebben we sneller en goedkoper de portal kunnen bouwen en we kunnen met recht zeggen dat we een procesoptimalisering hebben doorgevoerd."

Joost Prins, Manager Print & Distribution Services bij Sanoma Uitgevers: "Een portal, zoals de Magazine Production Portal, bouwen in zes á zeven maanden tijd leek mij in eerste instantie onmogelijk. Magnus heeft het toch, met een gestructureerd project aanpak en de bijzonder flexibele software van Mendix, door middel van een iteratief proces gerealiseerd. Uiteindelijk zitten er nog meer functionaliteiten in dan we vooraf bedacht hadden. Samen met onze partners hebben we met deze Magazine Production Portal een stap vooruit gemaakt in het stroomlijnen van het proces."

Over Mendix
Mendix is leverancier van softwareproducten waarmee bedrijven hun bedrijfsprocessen eenvoudig kunnen aanpassen aan veranderende eisen. De basis voor de Mendix-producten is het Mendix Portal Platform dat business analysts in staat stelt visueel processen en applicaties te modelleren én deze eenvoudig te integreren met bestaande systemen. Het Mendix Platform is volledig geïntegreerd, open, flexibel en XML-gebaseerd. Gerenommeerde bedrijven uit onder meer de financiële, logistieke en mediabranche, zoals Sandd, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma en NRp Dagbladen maken gebruik van Mendix-producten.

Mendix is opgericht in 2005, gegroeid naar inmiddels 35 medewerkers en heeft Rotterdam als thuishaven. In 2007 heeft Mendix een kantoor geopend in de US. Kijk voor meer informatie op www.mendix.com

###################

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht