Gemeente Goirle


B&W besluitenlijst van de vergadering
van 1 april 2008

Week 14

01-04-08


1. Europese aanbesteding enveloppen, briefpapier en acceptgiro's.

Toelichting:
In het kader van de ROM+ vond een aanbesteding van enveloppen, briefpapier en acceptgiro's plaats waar de gemeenten Tilburg, Oosterhout, Oisterwijk, Dongen, Hilvarenbeek en Goirle in hebben geparticipeerd. Rekafa b.v. uit Venlo heeft als inschrijver met de laagste (vergelijkings) prijs de opdracht gekregen proefdrukken aan te leveren. De aanbieding van Rekafa b.v. is economisch gezien de meest voordelige aanbieding

Het college besluit:
a. in te stemmen met de gunning van het drukwerk voor briefpapier, enveloppen en acceptgiro's aan Rekafa b.v. te Venlo voor de periode van 1 juni 2008 tot en met 31 mei 2013 onder de voorgestelde condities; b. het hoofd van de afdeling Facilitaire Zaken machtigen het contract met Rekafa B.V. af te sluiten.


2. Zanggroep ZangRiela, subsidieverzoek.

Toelichting:
Het Riels smartlappenkoor ZangRiela heeft samen met De Leybron een subsidieverzoek ingediend voor de organisatie van een mini-smartlappenfestival in Riel op 14 september 2008. Geconstateerd wordt dat deze zangvorm steeds populairder wordt. Verwacht wordt dat het festival een verbindende werking heeft binnen de Rielse gemeenschap en een goede bijdrage levert aan de cultuurbeleving. Voorgesteld wordt om dit initiatief middels eenmalige stimuleringssubsidie te ondersteunen.

Het college besluit:
a. de aanvraag gedeeltelijk en eenmalig toe te kennen tot een bedrag van ¤ 420,00; b. sub a onder de voorwaarden zoals in bijgesloten rapportage is vermeld; c. sub b te boeken op 63104002 (belangenorganisaties) / 442510 (subsidies); d. ZangRiela middels brief te informeren.


3. Samenwerking Goirle en Tilburg op gebied ICT.

Toelichting:
De nota moet leiden tot een raadsvoorstel (een gemeenschappelijke regeling tussen de gemeenten Goirle en Tilburg over de samenwerking op het gebied van ICT.

Het college besluit:
a. thans een 'voorgenomen' besluit te nemen tot samenwerking op het gebied van ICT met de gemeente Tilburg en dit voorleggen aan de Ondernemingsraad; b. aan de raad voor te stellen de ICT-samenwerking Tilburg-Goirle te effectueren op basis van een in te stellen 'lichte' gemeenschappelijke regeling, conform bijgevoegd raadsvoorstel; c. in te stemmen met de samenwerking met Tilburg conform het voorliggende plan van aanpak waarin de samenwerking op ICT gebied is beschreven. Deze samenwerking te concretiseren in een uitwerkingovereenkomst zoals genoemd in de gemeenschappelijke regeling; d. de samenwerking in de praktijk te effectueren per 1 juni 2008.


4. Raadsvoorstel wijziging Bouwverordening.

Toelichting:
De gemeentelijke Bouwverordening wijzigen n.a.v. het voorstel van de 12e serie wijzigingen van de VNG. Hierin wordt ook de gewijzigde werkwijze van de welstandscommissie meegenomen.

Het college besluit:
De gemeenteraad voor te stellen:
a. verordening tot wijziging van de gemeentelijke bouwverordening overeenkomstig de 12e serie wijzigingen van de VNG vast te stellen; b. kennis te nemen va de integrale tekst van de bouwverordening, waarin alle wijzigingen zijn begrepen; c. Welstandszorg Noord Brabant mandateren om de leden van de welstandscommissie te benoemen en te ontslaan; d. te bepalen dat de verordening in werking treedt op de achtste dag na bekendmaking.


5. Beleidsregels toepassing artikel 19 lid 3 WRO.

Toelichting:
In de vergadering van 14 december 2004 heeft het college de "Beleidsregels artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, eerste herziening 2004" vastgesteld. In deze regels is vastgelegd binnen welk kader, in afwijking van een bestemmingsplan, medewerking verleend kan worden aan bouwactiviteiten en een bepaald gebruik. Een aantal ontwikkelingen maakt het noodzakelijk dat deze regels worden geëvalueerd en geactualiseerd. De evaluatie heeft plaatsgevonden en in dit voorstel wordt ingegaan op noodzakelijk geachte aanpassingen.

Het college besluit:
a. in te stemmen met 'concept-beleidsregels artikel 19 derde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, tweede herziening 2008'; b. openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4) van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing te verklaren op de totstandkoming van de 'beleidsregels artikel 19 derde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, tweede herziening 2008';
c. concept-beleidsregels vrij te geven voor de openbare voorbereidingsprocedure.


6. Schetsplan tuinhuisje Van Malsenstraat 5.

Toelichting:
Er is bouwvergunning geweigerd voor het legaliseren van een bestaand tuinhuisje op het perceel Van Malsenstraat 5. Het tegen dit besluit op grond van de Awb ingediende bezwaarschrift is ongegrond verklaard. Aanvrager, heeft nu echter een schetsplan ingediend, waarbij het bouwwerk zal worden gewijzigd. De aanwezigheid van een boom, waardoor het huisje niet kan worden opgeschoven, rechtvaardigt nu het verlenen van medewerking op grond van bijzondere omstandigheden wel, gelet op de aanpassingen. Het schetsplan is aanvaardbaar.

Het college besluit:
a. verzoeker in de gelegenheid te stellen een gewijzigde aanvraag om bouwvergunning in te dienen; b. in principe medewerking te verlenen met toepassing van artikel 19, derde lid WRO, na het voeren van de daartoe aangewezen procedure.


7. Starten inspraakprocedure voor het project Tilburgseweg 103 (veranderen winkel naar biljartcentrum).

Toelichting:
De aanvraag bouwvergunning voor het veranderen van de winkel aan de Tilburgseweg 103 in een biljartcentrum is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Aan dit project kan medewerking worden verleend door middel van het starten van een vrijstellingsprocedure (artikel 19, lid 1, WRO). Vóórdat deze vrijstellingsprocedure kan worden gestart moet eerst inspraak worden verleend. Nadat de inspraakprocedure is doorlopen zal de vrijstellingsprocedure worden gestart.

Het college besluit:
a. inspraakprocedure vast te stellen;
b. inspraakprocedure te starten door een bekendmaking te publiceren in het plaatselijke nieuws- en advertentieblad 'Goirles Belang'; c. initiatiefnemer van het project op de hoogte te stellen van het starten van de inspraakprocedure.


8. Bezwaarschrift kapvergunning.

Toelichting:
Voor het kappen van een ceder in de voortuin van Kennedylaan 74 is een kapvergunning verleend. Hiertegen is een bezwaarschrift ingediend. Het college besluit het bezwaarschrift ongegrond te verklaren.

Het college besluit:
a. bezwaarmakers ontvankelijk te verklaren in hun bezwaarschrift; b. de door bezwaarmakers ingebrachte bezwaren ongegrond te verklaren; c. het bestreden besluit, de verleende kapvergunning, te handhaven.


9. Onderzoek hulp bij het huishouden regio Midden Brabant.

Toelichting
Er komen signalen, regionaal maar ook landelijk, vanuit de zorgaanbieders, dat zij aanzienlijke verliezen lijden op de uitvoering van de hulp bij het huishouden. Daarom is er een onderzoeksopdracht uitgezet onder een aantal adviesbureau's om deze financiële situatie eens goed te laten onderzoeken. Dit onderzoek wordt tevens gebruikt als input voor een eventuele nieuwe aanbesteding.Er zijn 3 offerten ontvangen van adviesbureau's. Deze zijn beoordeeld door een werkgroep en hieruit is één adviseur gekozen. PC kwadraat gaat een onderzoek uitvoeren naar de financiële positie van de zorgaanbieders in de regio en gaat scenario's uitwerken voor een volgende aanbesteding hulp bij het huishouden.

Het college besluit:
akkoord te gaan met het onderzoek door PC Kwadraat naar de hulp bij het huishouden in de regio Midden Brabant.


10. Loopgroep Goirle, subsidieverzoek.

Toelichting:
De Loopgroep Goirle heeft een subsidieverzoek ingediend voor de kosten van de ontvlechting van de Loopgroep en SV VOAB en voor de kosten van de organisatie van de ZLM stratenloop. Geconstateerd wordt dat:

- de aanvraag inzake de ontvlechting te laat is ingediend (artikel 6 van de deelverordening incidentele subsidies);
- onze gemeente het stimuleren van beweging bij de jeugd bij het vaststellen van het Jeugdbeleid Goirle 2008-2011 als speerpunt heeft benoemd en de scholierenloop hier goed op aansluit.

Het college besluit:
a. de aanvraag inzake de kosten van de ontvlechting af te wijzen omdat deze te laat is ingediend; b. de aanvraag inzake de scholierenloop eenmalig toe te kennen tot een bedrag van ¤ 500,00; c. sub b te boeken op 63104201 (activiteiten sport en recreatie) / 442510 (subsidies); d. eventuele verlenging mede af te laten hangen van de in 2008 te formuleren Sportnota; e. de Loopgroep middels brief te informeren.

U kunt aan deze beschrijvingen geen rechten ontlenen.