BrisWarenhuis breidt uit met Europese normen constructieve veiligheid


ROTTERDAM, 20080313 -- Binnenkort voegt BRIS bv een nieuwe module `Eurocodes voor gebouwen' toe aan het softwareprogramma BrisWarenhuis. Met deze module is het voor de constructeur mogelijk om bouwconstructies snel en efficiënt te berekenen met behulp van de nieuwe Europese normen voor constructieve veiligheid, de zogenaamde Eurocodes. BRIS presenteert de nieuwe module op de beurs Bouw & ICT (Utrecht) en tijdens de BouwRai (Amsterdam).

In BrisWarenhuis zijn circa veertig documenten, Eurocodes met nationale bijlagen, slim geïntegreerd.
Dat levert tijdwinst op voor de gebruiker omdat alle informatie nu gegroepeerd is en dus snel terug te vinden. Ook Technosoft, leverancier van veel gebruikte reken- en tekensoftware in de bouw, heeft deeplinks naar relevante passages in de Eurocodes in haar rekenapplicaties ingebouwd. Dit leidt tot meer efficiency voor de gebruiker van BrisWarenhuis en Technosoft software.

2010
De huidige berekeningsmethoden voor bouwconstructies (de TGB-normen) worden met ingang van 2010 ingetrokken. Vanaf dat moment kan een bouwaanvraag voor bouwwerken, constructief uitsluitend worden berekend met behulp van de Eurocodes en bijbehorende nationale bijlagen.
Tot die tijd is de constructeur vrij om te kiezen tussen het berekenen van een bouwconstructie op basis van het TGB-stelsel of op basis van de Eurocodes.

BRIS
Sinds 1992 bouwt en onderhoudt BRIS bv (BouwRegelgeving InformatieSystemen) betrouwbare online software voor het juist en efficiënt toepassen van de Nederlandse bouwregelgeving.
Met de praktijkbehoefte van bouwprofessionals als uitgangspunt is BrisWarenhuis vijftien jaar geleden ontwikkeld. Duizenden architecten, adviseurs, bouwbedrijven, toetsers en inspecteur werken nu dagelijks met softwareproducten van BRIS. Kijk voor meer informatie op www.bris.nl.





Bris bv